Jytte Schmidt er en af de frivillige ildsjæle, der på skift passer genbrugsbutikken. Foto: John Pedersen.

Jytte Schmidt er en af de frivillige ildsjæle, der på skift passer genbrugsbutikken. Foto: John Pedersen.

Stor opbakning til Vivild Børnebys genbrugsbutik

Frivillige hjælpere passer butikken, der får masser af effekter leveret ind fra områdets borgere

Af
John Pedersen

VIVILD Den nye genbrugsbutik i Vivild, hvorfra overskuddet går til Støtteforeningen for Vivild Børneby er kommet flot fra start.

"Vi oplever en helt fantastisk opbakning", fortæller Jytte Schmidt, der er sekretær i foretagende og en af de aktive indsjæle, der på skift passer butiikken, der er indrettet på Langgade 40 og ligger centralt på hjørnet af Langgade og Tværvejen.

Møbelhandler Dahlerup havde tidligere udstilling i lokalet, der er stillet til rådighed for støtteforeningen af Solveig og Kurt Elgaard.

Stort engagement

Støtteforeningen for Vivild Børneby har som formål at være med til at sikre og bevare skolen og børnebyen ved at samle penge ind, der for eksempel kan bruges til etablering af et Tarzanland, et legetårn eller lignende.

Det lokale engagement, der resulterede i etablering af støtteforening, kom for alvor i omdrejninger, da Langhøjskolen og børnebyen kom i farezonen i forbindelse med kommunale spareplaner.

Vivild Genbrugs ligger placeret lige midt i byen på hjørnet af Langgade og Tværvejen. Foto: John Pedersen

Vivild Genbrugs ligger placeret lige midt i byen på hjørnet af Langgade og Tværvejen. Foto: John Pedersen

Nu slap man så i denne omgang med skrækken for at miste skole og børnehave - vigtige, ja altafgørende tilbud hvis en by skal holde sig attraktiv for børnefamilier - såvel de nuværende som dem man gerne vil have til at flytte til byen.

Blandet landhandel

"Vi har en meget blandet landhandel. Vi har måtte sige nej-tak til møbler og andre store ting, for dme har vi ikke plads til. Men vi har masser af tøj, sko, porcelæn, masser af nipsting, bøger, spil, cdèr og legetøj", fortæller Jytte Schmidt, mens hun stolt viser rundt i den hyggelige genbrugsbutik.,

Og folk kommer her ikke bare for at handle.

Genbrugsbutikken er også blevet et sted, hvor mange lige lægger vejen forbi for at få en hyggesnak og en kop kaffe.

"Vi har ikke problemer med at få doneret fine ting og sager til butikken. Vi har faktisk et par gange måttet bede folk og lige at vente lidt med at komme og aflevere den her pose med tøj".

Jytte Schmidt kan ikke lige gøre op hvad der er mest salg i og en oplæsning fra kassebogen med det daglige salg viser da også, at det er med blandet, hvad der sælges ud af butikken.

Publiceret 09 May 2019 19:00