Blixenprisen har naturligvis fået sit navn efter den store danske forfatter Karen Blixen.

Blixenprisen har naturligvis fået sit navn efter den store danske forfatter Karen Blixen. Pressebillede

Grenaa-boghandler nomineret til pris

Conni Elgaard fra Bog & Idé i spil som årets boghandler i Danmark

Af
Søren Andersen

GRENAA Conni Elgaard fra Bog og Idé i Grenaa er kandidat til at vinde titlen som årets boghandler i Danmark.

"I butikken blev vi vild glade og lidt rundt på gulvet, ja jeg blev faktisk mundlam, da jeg fik beskeden, og det sker ikke ofte," siger Conni Elgaard i en kommentar til nomineringen.

Hun har den flotte kjole i hus, booket tid hos frisøren og bestilt togbillet, så hun er med fredag 24. maj, når Folketeatret i København danner ramme om kåringen.

To dage efter er der lokal bogmesse i butikken i Grenaa, hvor ti lokale forfattere kommer på besøg og fortæller om deres bøger.

"Uanset udfaldet to dage tidligere, så tør jeg godt love lidt ekstra godt til ganen den dag," siger hun.

Blixenprisen hylder for femte år i træk de største litterære præstationer i Danmark. De otte juryer har de seneste måneder arbejdet på højtryk for at udvælge det sidste års bedste litterære værker og formidlere.

Blixenprisen er sat i verden for at skabe et fællesskab forankret i litteraturen og for at hylde hele den branche, der arbejder for at berige danskerne med litterære oplevelser inden for alle genrer. Bag Blixenprisen står Dansk Forfatterforening og Danske skønlitterære Forfattere i samarbejde med store dele af den danske bogbranche.

I kategorien for årets boghandler er de nominerede: Mette Jørgensen (produktchef hos Saxo), Conni Elgaard (butikschef for Bog & Idé Grenaa) og Clea Bautista (souschef hos Arnold Busck Købmagergade i København)

Publiceret 09 May 2019 16:12