Kiefer Sutherland gæster Grenaa til august med en koncert i Kulturhuset Pavillonen.

Kiefer Sutherland gæster Grenaa til august med en koncert i Kulturhuset Pavillonen. Pressebillede

Fra Hollywood til Pavillonen

Skuespilleren Kiefer Sutherland er også rockmusiker - og gæster Grenaa til august med sit band

Af
Søren Andersen

GRENAA Hold fast det bliver stort. Vi kan næsten ikke få armene ned af begejstring over at have fået en af de helt store Hollywoodstjerner til at komme til Grenaa og Pavillonen – det er et scoop.

Begejstringen vil næsten ingen ende tage hos kulturhusleder Jesper Jul fra Pavillonen i Grenaa. Anledningen er koncerten med Kiefer Sutherland og band i Grenaa 15. august klokken 20.

"Det er vaskeægte Hollywood-stjernestøv, der kommer til byen, når et af de helt store navne kommer med sit band – og byder os alle sammen op til dans – the american way," siger Jesper Jul.

Stilen er country og rock på den helt fede og autentiske måde, hvor Kiefer Sutherlands rå stemme og passion for musik brænder igennem, og han fremstår som en ærlig musiker, der har masser af fortællinger på hjerte fortalt gennem musikken.

Kendte forældre

Stjernestøvet har drysset over Sutherland helt fra barnsben – i et hjem med to store skuespillere som forældre. Faderen Donald Sutherland har stadig den dag i dag en glorværdig karriere og nævnes på linje med navne som Clint Eastwood, Jane Fonda og andre af den generations helte. Moderen Shirley Douglas er også en stor skuespiller i hjemlandet Canada.

Allerede i 80’erne viste den unge Kiefer et stort skuespiltalent – og blev hurtigt et af de helt store navne i Hollywood – med film som Lost boyz, Young Guns, A Few Good Men, The Three Musketeers og mange flere - hvor han spiller sammen med stjerner som Kevin Bacon, Charlie Sheen, Emilio Estevez, Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore og Julia Roberts, som han var tæt på at blive gift med, men fem dage før brylluppet skulle stå, blev det aflyst.

Jack Bauer i "24 timer"

De fleste kender nok først og fremmest Kiefer Sutherland i rollen som Jack Bauer i serien "24 timer", der både har vundet de fornemme Emmy og Golden Globe Awards. Senest har han spillet præsident i den aktuelle og meget roste Netflixserie ”Designated Survivor.

Meget lig skuespil kaldet er han vej ind i musikken drevet af stor passion og ægthed.

I starten af 2015 spillede Kiefer Sutherland to numre, han havde skrevet, for sin bedste ven Jude Cole. De to havde tidligere startet og drevet pladeselskabet Ironworks. Cole kunne lide hvad han hørte, og opfordrede Kiefer Sutherland til at tage ud og spille sin musik. Det blev til en tour rundt til mindre spillesteder og barer i USA. De to sange blev hurtigt til fire og seks numre, og Kiefer Sutherland og Cole besluttede at lave et album. I 2016 udkom Kiefer Sutherland's debutalbum "Down In A Hole".

Albummet blev godt modtaget og han turnerede i USA og Europa i 2016.

2019 har sendt et nyt album på gaden ”Reckless & me”. Og Kiefer Sutherland er nu klar til at besøge Europa, Danmark og Pavillonen med sin country/rock.

Publiceret 09 May 2019 16:34