Der bydes både på Euro Cup og DM-afdeling i tractor pulling ved Allingåbro Motor Festival. Foto: John Jensen, Ta´ selv foto.

Der bydes både på Euro Cup og DM-afdeling i tractor pulling ved Allingåbro Motor Festival. Foto: John Jensen, Ta´ selv foto.

Euro Cup i traktortræk ved Allingåbro Motor Festival

Motorsportsaktiviteter for hele familien

Af
John Pedersen

ALLINGÅBRO 14 tonstunge traktorer fra Holland, Tyskland, England og Danmark gæster Allingåbro Motor Festival lørdag 18. juni, hvor de stiller op i en afdeling af Euro Cup 2019 i tractor pulling i klassen Super Stock.

"Vi er stolte over det er lykkedes at få en afdeling af den prestigefyldte Europa Cup på programmet. Der er tale om traktorer, som helt sikkert vil henrykke et entusiastisk publikum. Traktorerne, der kører på enten diesel eller metanol, producerer over 6000 hestekræfter, så der er virkelig tale om ekstreme køretøjer", lyder det fra formanden for festivalen, Jens Olaf Hersom.

Allingåbro Motor Festival byder ligesom sidste år også på en afdeling af Danmarksmesterskabet i tractor pulling, så der blive rmasser af spænding og dramatik i denne populære sportsgren.

Masser af fire og to-hjuket action bliver der også på det righoldige program. Fire-hjulstrækkerne vil samle stor opmærksomhed, når de pløjer sig op ad bakker, gennem vandhuller og svære forhindringer.

RC bilerne - radiostyrede modelbiler - er endnu engang klar til at vise, hvad den form for voksenlegetøj kan bruges til, ligesom moto cross kørere giver prøver på, hvad der kan præseteres i den populære motorsport, hvor Danmark for tiden er med helt fremme på verdensplan.

Stunt i verdensklasse

Der bliver også et gensyn med den fantastiske stunt-kører Mike jensen, der nu kan skrive verdensmeste rpå sit visitkort.

Mike vil underholde både på driftingbanen og på drag racing-strippen på Hovedgaden med sine halsbrækkende og utrolige stunts.

Der bliver naturligvis også til et gensyn med mange af Danmarks bedste dragracing-kørere på Hovedgaden.

På driftingbanen, hvor forholdene for publikum er blevetb forbedret, er det muligt for en passager at købe sig til at komme "ud at kører med skøre".

Blandt alle de forskellige motorsports relaterede indslag på festivalen er der også tid til at hygge sig både for store og små.

Også for børn

Der er børnetivoli, så forældrene kan slappen af med både musik og mad til toner af blandt andet Sand og Harbo samt Johnny Madsen Duo.

Er man til skinnende krom og lækre øser, så er der kræs for øjet med en udstilling af amerikanerbiler og customkøretøjer af forskellige mærker, ligesom det er muligt at savle over mange flotte motorcykler.

Festivalen starter klokken 10 og så går det ellers løs dagen lang med motorsports aktiviteter og sluttes af med fest i en af de gamle kornhaller på Hovedgaden i Allingåbro.

"Tag endelig børnene med, men lad hunden blive derhjemme. Men husk lige høreværn til de små", opfordrer Jens Olaf Hersom, formand for Allingåbro Motor Festival.

Publiceret 08 May 2019 07:00