Den nye bestyrelse for Distriktsrådet for Landsbyfællesskabet Østdjurs er nu klar til at tage arbejdshandskerne på for landsbysamfundenes fremtid. Pressefoto

Den nye bestyrelse for Distriktsrådet for Landsbyfællesskabet Østdjurs er nu klar til at tage arbejdshandskerne på for landsbysamfundenes fremtid. Pressefoto

Landsbykræfterne i Østdjurs samler sig

Landsbyklynger går sammen om arbejdet for fremtiden i lokalsamfundene

Djursland Distriktsrådet for Landsbyfællesskabet Østdjurs (DLFØ) hedder den nye forening, som så dagens lys 20. marts ved generalforsamlingen i Rosmus Distriktsråd. Distriktsrådet og Landsbyfællesskabet Østdjurs er de to parter i fusionen.

De to organisationer har arbejdet tæt sammen de seneste halvandet år, og de har ofte arbejdet med de samme problemstillinger, så det giver god mening at samle kræfterne, skriver den nye forening i en pressemeddelelse.

I flere år har det knebet med at få folk til bestyrelsesposterne i Distriktsrådet, og i Landsbyfællesskabet er der mange engagerede folk og gode kræfter, som gerne vil arbejde i den fusionerede forening.

Landsbyfællesskabet, som er et landsbysamarbejde, startet af DGI for et par år siden, får samtidig styrket sin legitimitet, idet ledelsen fremover vil blive valgt på demokratisk vis. Som forening er det desuden meget nemmere for landsbyfællesskabet at søge fonde og puljer til arbejdet.

Ny bestyrelse

Den nye bestyrelse består af: Formand Rebekka Vetter fra Fredskoven. Næstformand Jørgen Brøgger fra Attrup. Kasserer Peter Koustrup fra Tirstrup. Sekretær Flemming Petersen fra Balle. Joke Hardis fra Rugårde. Lars Robdrup fra Rosmus. Nina Vetter fra Skovgårde. Allan Kartin fra Gravlev. Anne Mette Møller, Tirstrup. Suppleant Jytte Nielsen, Tirstrup og suppleant Sussy Schütze.

Bestyrelsens opgave er at sikre fremdrift, koordinering og sammenhæng indenfor landsbyfællesskabets indsatsområder og mellem fællesskabets mange aktører og i samarbejde med Syddjurs Kommune

Blandt de konkrete projekter, der arbejdes med i Landsbyfællesskabet, er fødevaremarkeder og formidling af lokale fødevarer, gode initiativer for unge, byfornyelse i Tirstrup, nye bofællesskaber og en bosætningsevent, etablering af fibernet, en sauna ved Rugård Strand, nye stier, fælles arrangementer på tværs af landsbyer, et politisk møde 21. maj og meget mere.

Hvis man selv har en god idé til et projekt eller gerne vil vide mere, er der meget information at hente ved landsbyfællesskabets projektcafeer, hvor der også er mulighed for spise med. Næste projektcafé er 24. april på Rosmus Skole. Tilmelding er i gang.

Konstant nysgerrige

Den kommende nye bestyrelse fortæller, at den vil arbejde med at nytænke forenings- og bestyrelsesarbejdet.

”Vi er hele tiden nysgerrige på, hvordan vi gør det interessant at være frivillig, og på hvordan vi skaber udvikling på baggrund af et stærkt fællesskab og et bredt lokalt engagement. Vi har fokus på at være en dynamisk, fleksibel, effektiv og handlingsorienteret forening med en meget flad foreningsstruktur, hvor de der tager ansvar også får indflydelse og råderum, ” siger den kommende bestyrelse.

Tilgangen til bestyrelsesarbejdet vil være fuld åbenhed, hvor vedtægter, referater, dagsordener og beslutninger løbende bliver lagt på landsbyfællesskabets hjemmeside.

Publiceret 18 April 2019 16:13