Mary Ann og Søren Larsen er klar til at give it-assistance fra den lille butik, som ligger i samme bygning som deres privatadresse på Askhøjvej i Lyngby. It-Helps holder åbent i hverdagene, undtagen onsdag, fra klokken 11-17.

Mary Ann og Søren Larsen er klar til at give it-assistance fra den lille butik, som ligger i samme bygning som deres privatadresse på Askhøjvej i Lyngby. It-Helps holder åbent i hverdagene, undtagen onsdag, fra klokken 11-17.

Hos Søren og Mary Ann bliver der altid fundet en løsning

Der er nu to it-servicevirksomheder side om side i landsbyen Lyngby

Af
Simon Carlson

Lyngby Det er efterhånden et temmelig usædvanligt syn, når man kører igennem de små landsbyer, at man støder på flere virksomheder, men det gør man i Lyngby. Endda inden for ganske få meter. Og endda to inden for samme branche.

Torsdag 4. april slog Mary Ann og Søren Larsen dørene op til deres helt nye forretning It-Helps på Askhøjvej. Herfra tilbyder den nye virksomhed alt i service, reparation og salg af it-udstyr lige fra computere, printere og telefoner. Søren Larsen har mangeårig erfaring i netop dette felt, og han håber således på, at netop denne faglighed, som han håber der kan være salgsargumentet, når lokalbefolkningen støder ind i digitale problemer.

"Vi ved jo godt, at vi ikke kan konkurrere med Elgiganten og Power på priserne, men det tror jeg på, at vi kan på servicen. Vores helt klare holdning er, at vi altid finder en løsning, ligegyldigt hvad det måtte være. Vi går altid efter, at vores kunder får 110 procents tilfredshed. Det får jeg godt nok at vide, at man ikke kan, men vi prøver altså alligevel," griner Søren Larsen.

Lokal konkurrence

Selv om It-Helps ikke skal konkurrere med de store elektronik-kæder, så kommer der alligevel masser af konkurrence i den lille landsby. Lige ovre på de anden side af vejen holder HJ Computer til, som tilbyder mange af de samme services.

Søren Larsen har da også tidligere været ansat i virksomheden, der nu bliver konkurrent, men han håber på, at selv om landsbyen er lille, så er kundegrundlaget stort nok til, at begge virksomheder kan eksistere.

"Der er jo et enormt stort opland, så der er forhåbentlig kunder nok til os begge to. Jeg har længe haft en drøm om at kunne skabe mit eget arbejde, og nu var chancen der. Nogle gange bliver man nødt til at satse lidt her i livet, og jeg vil i hvert fald rigtig gerne se, om det kan lade sig gøre at få en lille virksomhed til at køre her," fortæller Søren Larsen.

Skaber eget job

I den lille nye virksomhed er det Søren Larsen, der sidder i værkstedet, mens Mary Ann hovedsageligt står for salget og andre administrative ting i butikken. Det er da også hende, der er ejer af virksomheden, og her er Søren Larsen ansat i flexjob. Det var han også i sit tidligere job, idet han grundet to trafikulykker har skadet nakken, og det gør det blandt andet svært at sidde ned i længere tid ad gangen.

Under It-Helps-fanen får han lidt større frihed til også at tage vare på sine fysiske skader, og det er netop det, Søren Larsen mener, når han har haft drømmen om at skabe sit eget job.

"Det er ikke let at have skavanker i dagens Danmark, og jeg har prøvet at sidde til et kursus og lave 16 gentagelser af mit eget cv. Det havde jeg virkelig ikke lyst til at skulle gøre igen. Så vil jeg meget hellere prøve det her af. Det er da heller ikke noget, vi behøver at blive rige på," konstaterer Søren Larsen og fortsætter:

"Det er derfor, vi yder samme service ligegyldigt, om for eksempel en computer er købt her eller i en eller anden stor kædebutik. Vi vi godt, at vi ikke kan sælge til de samme priser, så jeg har ikke noget problem med at rådgive folk til at gøre et godt computerkøb i Elgiganten. Så håber jeg naturligvis, at de vil komme ind til os, hvis de får problemer med den. Vi lover i hvert fald, at vi passer godt på tingene," fastslår Søren Larsen.

Publiceret 16 April 2019 11:30