Det var formanden for Røde Kors Nørre Djurs, Arne Hansen, der overrakte emblem og diplom til Rosa Hansen.

Det var formanden for Røde Kors Nørre Djurs, Arne Hansen, der overrakte emblem og diplom til Rosa Hansen. Foto: Søren Andersen

Dronningens Emblem for 30 års indsats i Røde Kors

Rosa Hansen har rundet de 85 år - men er stadig aktiv på mange felter

Af
Søren Andersen

GLESBORG Ingen kunne være i tviovl om, at det er et meget aktivt menneske, der tirsdag i Røde Kors Butikken i Glesborg blev hyldet. Hovedbestyrelsen i Røde Kors har besluttet at tildele Hendes Majestæt Dronningens Emblem til Rosa Hansen for 30 års aktiv virke i Røde Kors i Nørre Djurs. Det skete efter indstilling fra afdelingen, og emblemet gives til frivillige, der har udført et langvarigt og betydningsfuldt arbejde inden for Røde Kors

Overrækkelsen skete på dronningens fødselsdag, og det var den lokale formand Arne Hansen, der løste opgaven. Emblemet er indstiftet 8. december 1914 af dronningens farfar, kong Christian X.

Det skete få dage efter, at Rosa Hansen kunne fejre sin 85 års fødselsdag, men her gjaldt det fejringen af 30 års meget aktivt virke i Røde Kors Nørre Djurs.

Mange poster

"Du har i løbet af de 30 år haft flere poster på samme tid – det er der vist ikke mange, der når. Du har været i bestyrelsen – i en periode som formand. Stået for Røde Kors-ferielejre på Fjeldholm, Gjerrild, salg af priklotteri og været besøgsven siden 1989 - gerne hos flere ad gangen – og du er stadig aktiv. Du står i butik hver anden torsdag og har været landsindsamlingsleder i mange år - og med topresultater. I mange år opbevarede du også indsamlingsbøtter, lotterigevinster og ferielejrens dyner. Og det har vi fortalt hovedbestyrelsen i vores indstilling," sagde Arne Hansen til emblemmodtageren.

Hvorefter han remsede endnu flere tillidsposter op - i Hemmed Menighedsråd, Hemmed Husmoderforening, Hemmed Forsamlingshus, bestyrelsen for Brugsen i Hemmed, Bønnerup og Glesborg, Nørre Djurs Gymnastik og Atletik, Venstre og Fodslaw.

"Nu bagefter slapper du lidt af med lidt salg fra din vej bod eller går til banko eller folkedans – ja, ikke at forglemme den ugentlige gåtur med Fodslaw på 10-20 kilometer – i alt over 15.000 kilometer er det blevet til. Det er til at blive forpustet af - for os andre, men - men ikke Rosa," sagde Arne Hansen i sin hyldesttale, inden deltagerne skålede i bløde bobler og spiste kransekagekonfekt.

Publiceret 16 April 2019 12:21