Grenaa Golfklubs bane - her med fokus på hul 4 - set lidt fra luften.

Grenaa Golfklubs bane - her med fokus på hul 4 - set lidt fra luften. Foto: Søren Koch

Tre arrangementer samme dag i Grenaa Golfklub

Klubben tager hul på foråret lørdag 6. april

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa Golfklub tager lørdag 6. april hul på foråret med ikke færre end tre arrangementer i klubben på samme dag.

Dagen indledes med et garagesalg fra klokken 10-14. Her inviteres alle klubbens medlemmer og interesserede gæster til ”Grejdag” på Vestermarken 1 - hvor klubhuset ligger. Her vil der være mulighed for at komme af med det golfudstyr som man ikke bruger mere og som bare fylder op.

Man kan selv sælge sit udstyr - klubben stiller bord til rådighed - men man kan også aflevere det udstyr, som man gerne vil af med fra mandag 1. april til torsdag 4. april mellem kl. 15 og 17 i Grenaa Golfklubs klubhus. Dette gælder både klubbens medlemmer, medlemmer fra andre golfklubber i nærområdet samt ikke-golfspillere der har udstyr stående, som ikke bruges mere.

Tre stier i området

Klokken 13 åbnes der for adgang til tre naturstier - og åbningen foretages af formanden for Norddjurs Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Lars Østergaard, (V), som vil klippe snorene, så stierne kan åbnes officielt.

I det naturskønne område, hvor der i fordomstid både var istid, henrettelses- og losseplads, er der blevet udviklet et naturskønt område både for golfspillere, men så sandeligt også for naturelskere og motionister i alle aldre.

Her er der nu skabt mulighed for at tage en vandretur umiddelbart i periferien af og på golfbanen, og dermed få en fornemmelse af den mangfoldighed af dyreliv og fauna, der naturligt blomstrer op, når en golfbane anlægges.

Når vandreturen er vel overstået, er der mulighed for at besøge Golfklubbens café, hvor der i åbningstiden serveres både varme og kolde drikke, samt en lille forfriskning.

Klar med gode råd

Skulle man have lyst til at stifte bekendtskab med golfsportens forunderlige verden, er der altid et medlem der både kan og vil hjælpe med råd og vejledning.

"Som golfspiller har man som regel nok at gøre med at holde styr på hvordan det gik med det seneste slag eller hvordan det næste skal slås. Men vi går jo ude i naturen, og det kan kun være en berigelse af oplevelsen derude, hvis man en gang imellem løfter hovedet og ser hvad der er omkring en," siger golfklubbens formand Anthony Bjerregaard.

Naturen i og omkring Grenaa Golfbane er på mange måder spændende og interessant. En del af golfbanen er anlagt på en gammel losseplads med åbne fairways og brede områder med planter til glæde for mange fugle og insekter, en del er anlagt i det gamle Kolindsund med hul 12 op ad den gamle kystlinje, hul 13 og 14 er særdeles spændende anlagt med gammel havbund i søerne og med spændende flora, fugle og dyreliv.

Hul 15 op mod Galgebakken, et gammelt henrettelsessted og nu en frodig løvskov med helt anderledes plante- og fugleliv, flere søer og der er anlagt stier omkring golfbanen, som er frit tilgængelige for alle, flere steder med bænke. Ved Enslevgården er der bålhytte, flere shelters, borde- bænkesæt og bålpladser.

Hvis man vil følge fuglelivet på og ved golfbanen er der flere muligheder på nettet. En side som fugleognatur.dk bruges af mange til både fugle, dyr, planter og insekster.

Åbent hus

Fra klokken 14-16 er der åbent hus i klubben.

"Vi har i golfklubben valgt, at vi i år vil lave tre Åbent Hus-arrangementer - 6. april, 4. maj og 25. maj klokken 14 til 16. Det første afvikles 6. april og hvis du er en af dem, der skeler nysgerrigt til golfbanen, når du kører eller går forbi, så vil vi opfordre dig til at gøre lidt mere end bare at kigge," siger Anthony Bjerregaard.

Publiceret 01 April 2019 01:00