Dizzy Mizz Lizzy på Bøgescenen i Skanderborg - nu kan man høre historien om bandet til en foredragsaften i Grenaa.

Dizzy Mizz Lizzy på Bøgescenen i Skanderborg - nu kan man høre historien om bandet til en foredragsaften i Grenaa. Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Historien om Dizzy Mizz Lizzy fortælles

Forfatteren Jan Poulsen gæster endnu engang Pavillonen med et musikforedrag

Af
Søren Andersen

GRENAA Det hele startede faktisk allerede i 1993 – helt præcist 30. april – da Dizzy Mizz Lizzy vandt over Kashmir i DM i Rock. Det lokale Kukke Smart Band var iøvrigt også med det år. Året efter var de to finalister – og flere andre nye danske bands - klar med pladeudgivelser. Og alt var med ét forandret.

I år har Dizzy Mizz Lizzys selvbetitlede debutplade 25. års jubilæum. Forfatteren Jan Poulsen sætter 15. maj klokken 19 i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa ord på den særlige periode dengang omkring 1995 og fortæller blandt andet om Dizzy Mizz Lizzys forrygende karriere.

At skrive ’soundtracket til en generation’ er blevet lidt af en kliché, men i tilfældet Dizzy Mizz Lizzy er der noget om snakken, for bandet var ubestridt Danmarks populæreste rockband i 1990’erne, hvor det med hits som Waterline, Silverflame, Glory, Love Is A Loser’s Game og 11:07 PM – alle skrevet af Tim Christensen – sad tungt på landets radiostationer.

Bandet satte salgsrekorder og dets to albums, Dizzy Mizz Lizzy og Rotator, solgte til platin i både Danmark og Japan, men alligevel gik de tre medlemmer hver til sit i 1998; bl.a slået ud af et umenneskeligt arbejds- og forventningspres, der gjorde drengedrømmen til et mareridt, inden de tre medlemmer var fyldt 23 år.

Jan Poulsen har fulgt bandet tæt siden gennembruddet i 1990’erne og med udgangspunkt i bogen Dizzy Mizz Lizzy. En drengedrøm fortæller han gruppens utrolige historie, sætter fokus på tiden i 90’erne, hvor vi også lærte navne som Kashmir, Inside the Whale og Psyked up Janis at kende. En periode der om nogen forandrede den danske musikscene.

Jan Poulsen har også skrevet bøger om bl.a Sort Sol, Dansk punk, Eik Skaløe, David Bowie og senest om Iggy Pop.

Publiceret 01 April 2019 01:00