Flemming Hansen, far til verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen, fortæller om sønnen ved sponsorarrangement i Glesborg 30. marts

Flemming Hansen, far til verdens bedste håndboldspiller Mikkel Hansen, fortæller om sønnen ved sponsorarrangement i Glesborg 30. marts

Nørre Djurs HK-sponsorer møder Mikkel Hansens far

Den tidligere landsholdsspiller Flemming Hansen fortæller om sin berømte håndboldsøn til sæsonens sidste sponsorarrangement i Nørre Djurs HK

Af
Martin Schultz

HÅNDBOLD ”Sådan er det at være far til verdens bedste håndboldspiller”.

Det er titlen på det lille foredrag, som den tidligere Hammelev-dreng, politikommissær Flemming Hansen fra Helsingør, kommer tilbage til sin fødeegn for at holde i Nørre Djurshallen i Glesborg.

Det sker lørdag 30. marts som optakt til Nørre Djurs HK’s sidste kamp i sæsonen 2018/19, hvor de lokale helte kl. 16 møder Skive fH i ”Hulen”, som Djurslands højst rangerede håndboldklub kalder sin hjemmebane i Glesborg.

”Vi har inviteret Flemming Hansen til at komme til Glesborg for at fortælle om sin egen karriere og sin meget kendte søn til vores sponsorer i det netværk af virksomheder, som bakker op om Nørre Djurs HK,” siger Peter Kristensen, som er frivillig event-ansvarlig i Nørre Djurs HK.

Til arrangementet byder formand for Herre Elite-udvalget Klaus Allermann velkommen, inden cheftræner Benny Nielsen lægger op til dagens kamp mod Skive fH. Derefter er det Flemming Hansens tur til at fortælle historien om sin berømte håndboldsøn.

Fra en lokal gård

Flemming Hansens søn Mikkel har ikke sit håndboldtalent fra fremmede.

På Djursland husker man nemlig Flemming Hansen som en dygtig håndspiller, der voksede op på en gård i Hammelev. Han fik sin håndboldopdragelse i den lokale klub og var med til at spille Grenaa IF op i 2. Division inden han skiftede til Aarhus KFUM i landets bedste række og blandt andet spillede lokalopgør mod AGF med Nørre Djurs HK’s nuværende træner Benny Nielsen på holdet.

Mikkel Mod Mobning

“Flemming Hansen kom i lære som tømrer hos tømrermester Frode Christensen og blev udlært af tømrersvend Niels Jørgen “Krøll” Pedersen,” husker formand for Herre Elite-udvalget i Nørre Djurs HK, tømrermester Klaus Allermann. Både Klaus Allermann og Peter Kristensen blev som drenge trænet af Flemming Hansen.

Efter tiden i Aarhus rejste Flemming Hansen til Sjælland for at blive uddannet som politimand og startede her sin flotte karriere i en af den tids topklubber Helsingør. Han spillede 120 landskampe for Danmark og var med til OL i Los Angeles i 1984. Flemming Hansen spillede også som deltidsprofessionel i Stavanger i Norge i to sæsoner og sluttede sin karriere i 1992. Hans søn Mikkel, som stadig har sin farmor i Hammelev, er som bekendt blevet en af verdens bedste håndboldspillere som profil i storklubber som Barcelona og Paris Saint-Germain.

Inden sponsorerne mødes til voksenarrangement lørdag eftermiddag er der om formiddagen et arrangement for ungdomsspillerne i Nørre Djurs HK, hvor MH 24, Foreningen Mikkel Mod Mobning, vil bidrage til at styrke trivslen i dansk børnehåndbold og kampen mod mobning. Dog desværre uden deltagelse af projektets to initiativtagere: Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary.

Publiceret 23 March 2019 11:30