"The Grandfætters" præsenterer nye sange ved en koncert i Bødehallen på Grenaa Havn fredag 5. april. Pressebillede

I kølvandet på Tørfisk

Det kommer til at lugte lidt af Thyborøn i bødehallen på Grenaa Havn

Af
Søren Andersen

GRENAA Fire folk-pop vestjyder, Allan, Christian, Christian og Anders udgør til sammen bandet The Grandfætters. 29. marts udgiver de deres selvbetitlede andet album. Samme dag tager bandet også hul på en releaseturné, der er noget ud over det sædvanlige. For en stund hiver de nemlig musikken ud af de traditionelle og velkendte spillestedsrammer og ind i en række danske fiskeauktionshaller. Hvorfor? Fordi de gerne vil have, at det hele skal lugte lidt af Thyborøn. Så fredag 5. april er der koncert i Grenaa Havn - i Bødehallen klokken 19.

At drengene er fra Thyborøn, er vigtigt for dem at få sagt, for det er et sted, de er rundet af, og de er stolte af at kunne sige, at de kommer fra Thyborøn. Byen hvor det blæser, selv når det er vindstille. Byen hvor lugten af fisk er central. Byen hvor man bare lige tager hen til havet og lurer lidt for at få ro på igen. En by og en egn, der til stadighed inspirerer, når der skal skrives nye sange og laves ny musik i The Grandfætters.

På kryds og tværs er de fire bandmedlemmer grandfætre af kød og blod. For Anders’ farmor er søster til Allans morfar, der er bror til Christians farmor, der er søster til den anden Christians morfars kone. Sådan er historien. Den korte: Drengene har samme oldeforældre. Og derfor hedder de naturligvis The Grandfætters.

Seks danske havne på to weekender

Fiskeauktionshalsturnéen letter anker i hjemstavnen Thyborøn fredag 29. marts. Turnéen fortsætter i Hanstholm, Hirtshals, Hvide Sande, Grenaa og rundes af weekenden efter i Gilleleje, som i øvrigt er Sjællands eneste fiskeauktionshal. Alle koncerter har gratis entré.

At være inde i en fiskeauktionshal - eller en bødehal som i Grenaa - svarer omtrent til at være inde i et køleskab. Temperaturmæssigt i hvert fald. Så ja, her er mildt sagt køligt. Derfor har drengene også sørget for, at publikum kan holde sig varme i løbet af de 40 minutter, hver enkelt koncert varer. I døren vil der nemlig være udlån af kedeldragter, Thyborønhabitter som de bliver kaldt i byen.

På sætlisten til koncerterne er sangene fra drengenes aktuelle album, hvor forholdet til Thyborøn har fået en særlig plads og hvor fortid, nutid og tanker om fremtid sættes på vers. Ud over kærligheden til livet og kvinderne i deres liv, skildrer sangene også deres kærlighed til Thyborøn.

Til koncerten er fiskeriforeningen så søde at give en hjælpende hånd til salg af mad og drikke.

Publiceret 10 March 2019 09:00