Efter 36 år er det på tide at trappe ned, mener tømrermester Peter Madsen, der har solgt familiefirmaet i Ramten til Mathias Rytter.

Efter 36 år er det på tide at trappe ned, mener tømrermester Peter Madsen, der har solgt familiefirmaet i Ramten til Mathias Rytter. Pressebillede

Rytter har købt op i Ramten

Rytters Tømrerfirma vokser sig større gennem køb af Ramten Tømrer- og Snedkerforretning

BOLIG "Tiden var rigtig," fortæller Mathias Rytter, der er manden bag Rytters Tømrerfirma i Lyngby, om hvorfor han udvider netop nu gennem opkøbet af Ramten Tømrer- og Snedkerforretning.

Mathias startede for sig selv i 2007 samtidig med mange andre yngre tømrere. Men i dag er der kun ganske få af dem tilbage.

Om det forklarer Mathias, at han har været fokuseret på ikke at slå mere op, end han kan overskue. Det handler om at være jordnær og holde begge ben på jorden.

"Men du må ikke ligge stille. Hvis ikke du udvikler dig, så afvikler du," siger han.

Kunderne mærker fleksibiliteten

Den 36-årige tømrermester forsikrer om, at ændringen kun har positiv indflydelse på kundeservicen.

"Vi har samme type privatkunder og små og større erhvervsprojekter, og dem bliver vi ved med at tage hånd om. Hvis ikke du behandler kunder og medarbejdere ordentligt, så holder du ikke i det her game. Peters virksomhed i Ramten har eksisteret i 72 år, og det er samme værdier, vi værner om," siger Mathias Rytter.

Med opkøbet kommer flere tømrere, og det giver øget fleksibilitet.

"Uanset om det er en opgave til 500 kroner eller 5 milioner kroner, kan vi tage hånd om den," siger han.

Arbejder side om side

"Da Mathias henvendte sig, blev jeg glad. Jeg har været tømrermester i 36 år og har alderen til at drosle ned. At jeg ikke skal dreje nøglen, men at der er en, der vil føre min forretning videre, er meget positivt," fortæller Peter Madsen, der overtog Ramten Tømrer- og Snedkerforretning efter sin far, som startede den 36 år tidligere.

Peter og Mathias kommer til at arbejde side om side den kommende tid, hvor Peter fortsat vil være tilknyttet virksomheden.

"Men nok ikke 37 timer, og jeg følger mere med fra sidelinjen," forklarer Peter.

Opbakning fra medarbejderne

Thomas Slemming har arbejdet i Lyngby de sidste fem år, men blev faktisk udlært hos Peter Madsen. "Jeg søgte nye udfordringer hos Mathias efter knap 20 år hos Peter. Nu sidder jeg som afdelingsleder og har fået mere tid i kontorstolen. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med mine gamle kolleger fra Ramten igen," forklarer han.

Alle medarbejdere har taget godt imod nyheden, og de fortsætter alle under Rytters Tømrerfirmas tag i Lyngby, mens en lagerhal i Ørum sælges til anden side.

Publiceret 01 March 2019 12:39