Præsident Lars Martinussen og ældste mand i klubben, Niels Bundgaard, tager her et kig i et af de mange album med fotos fra klubbens historie. Foto: John Pedersen

Præsident Lars Martinussen og ældste mand i klubben, Niels Bundgaard, tager her et kig i et af de mange album med fotos fra klubbens historie. Foto: John Pedersen

"Løverne" fra Gl. Estrup fylder 50 år

Fejrer "sølvbryllup" med ekstra donationer til humanitære og sociale formål

Af
John Pedersen

GL. ESTRUP Når man fylder 50 år så er man naturligvis i det helt ekstraordinært store gavehumør.

I hvert fald når man er Lions Club Gl. Estrup, der i forbindelse med sit forestående guldbryllup indkalder ansøgninger til humanitære og sociale formål i den vestlige del af Norddjurs Kommune.

Sidste frist for at sende en ansøgning er 25. april.

Ansøgerne vil få besked i uge 26 og uddeling af jubilæums-midlerne vil finde sted ved en reception på Gammel Estrup Slot lørdag 26. oktober.

Futte 1 og Futte 2

Lions Club Gl. Estrup er en særdeles aktiv medspiller i lokalområdet når det gælder at tage del i aktiviteter bredt og hele tiden med det formål at tjene penge til de mange sociale og humanitære formål som "løverne" er med til at støtte både lokalet, nationalt og globalt i samarbejde med landets øvrige Lions-klubber.

Den helt store indtjeningskilde er tivoli-toget "Futte", der nu både kører penge ind ved at stille op til store events som Landbrugsmessen på Gl. Estrup og andre lignende arrangementer, men også har en ganske pæn indtægt i faste reklamer på tog og vogne.

Futte har også kørt med den kongelige familie. Det var en sankthansaften, hvor Futte var lejet ud til Estruplund, hvor Dronning Margrethe var gæst og med følge blev kørt til bål til stranden.

Det er anden udgave af Futte, der ruller rundt. "Gammel Futte" var på banen fra 2000 til 2013. Lokomotivet var elektrisk og fik strøm fra 42 batterier.

I 2013 var batterierne slidt op og det ville koste alt for meget at få nye batterier.

Et nyt blev bygget op fra bunden af over en gammel rød Ferguson 135 traktor og så gik Seniorlauget på Gl. Estrup ellers i gang med at bygge toget efter en af de gamle "løver" Niels Bundsgards tegninger.

"Løvernes" historie

Niels Bundgaard, der i dag er den eneste, der er tilbage til tiden da Lions Club Gl. Estrup blev dannet, har også sikret klubbens historie for eftertiden blandt andet med en levende og velskrevet beretning på klubbens hjememside.

Over en kop kaffe og en ostemad og i selskab med den nuværende præsident, Lars Martinussen", beretter Niels Bundgaard med stor begejstning og akuratesse om starten på det hele.

Det var i snakke mellem smed Frode Houlberg Christensen og murermester Sigvald Andersen fra Grenaa - og så Niels Bundgaard, at de første tanker om en Lions-klub på Auning-kanten blev født.

"Sigvald Andersen var et ivrigt medlem af Lions Club Grenaa og vi blev hurtigt enige om, at vi også skulle prøve at etablere sådan en klub her. Men vi skulle være 20 for at blive officielt chartret. Og da vi kun fik kæmpet os og til at være 19 fra starten af, så måtte vi vente i to år før det kunne ske og kom da til at hedde Lions Club Djursland Allingåbro".

I de første mange år var det faste mødested Allingåbro Hotel. Men i 1997 skiftede "løverne" samlingssted til restaurationen på Gl. Estrup og skiftede samtidig navn til Lions Club Gl. Estrup.

17 lokale "løver"

Lions Club Gl. Estrup er en del af verdens største humanitære organisation, der blev stiftet i 1917 i USA.

På verdensplan er der omkring 1,4 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande.

I dag tæller Lions Club Gl. Estrup 17 medlemmer. Og der er stadig plads til flere.

"Det er svært at skaffe nye medlemmer. Og det kræver jo en del tid, hvis man er medlem af Lions og hvis man virkelig vil gå op i det", konstaterer Lars Martinussen.

Man kan dog selv vælge hvor meget man vil involvere sig i og er ikke bundet til at tage del i samtlige aktiviteter i det omfattende årsprogram.

Mange faste aktiviteter

Lions Club Gl. Estrup er uden tvivl en af de mere aktivive klubber og er meget synlig i lokalområdet året igennem.

I flere år har "løverne" været med til at arrangere det store motionsarrangement Auning Løbet sammen med andre lokale aktører, blandt Lions Club Svanerne Djursland, der blev stiftet i 2012 og i dag har 24 medlemmer.

Den nuværende præsident Lars Martinussen - i Lions sidder man kun et år ad gangen - glæder sig over det meget store aktivitetsniveau, der kendetegner Lions Club Gl. Estrup.

I mange år har "løverne" været et fast indslag ved det traditionelle julemarked på Gammel Estrup, hvor de både sælger grøntsager og gode, gamle oste.

En af de nyere aktiviteter er Julemærkemarchen, der finder sted hvert i starten af december ude i den smukke natur i Løvenholmskovene.

Og så er Lions Club Gl. Estrup også med at samle ind til julehjælp til familier, der har brug for en ekstra støtte i situationer, hvor det offentlige ikke helt rækker.

For Lions-klubberne gælder det helt specielle princip, at alle de midler der tjenes går ubeskåret til de forskellige humanitære og sociale formål.

Samtlige udgifter til administration afholdes af klubkassen, hvor indtægterne er medlemmernes kontingent.

Publiceret 01 March 2019 11:30