Medlemmer af organisationsbestyrelsen i B45 Elmo Christensen, Charlotte Holm Jensen, Irene Sørensen, Alice Høstrup, Anna-Grethe Johansson og Flemming Pedersen. Annette Greve var fraværende.

Medlemmer af organisationsbestyrelsen i B45 Elmo Christensen, Charlotte Holm Jensen, Irene Sørensen, Alice Høstrup, Anna-Grethe Johansson og Flemming Pedersen. Annette Greve var fraværende. Pressebillede

Huslejerne stiger heller ikke i år i B45

1500 boliger i Grenaa undgår igen prisstigninger

Af
Søren Andersen

GRENAA Den beboersammensatte organisationsbestyrelse i boligselskabet B45 i Grenaa er ikke færdige med at sætte nye mål for den fortsatte udvikling i selskabet, der for tredie år i træk kan melde »ingen huslejestigninger« til samtlige afdelinger.

"Vi vedtog for år tilbage en ny startegi, der på én gang skulle hæve serviceniveauet og samtidig reducere udgifterne," forklarer formand for bestyrelsen Irene Sørensen i en pressemeddelelse.

"Det har med medarbejdernes og ledelsens målrettede arbejde båret frugt," fortsætter hun og slår fast, at der i dag blandt medarbejderne er en rigtig god stemning og et godt arbejdsfællesskab.

"De har fået nogle rigtig fine og centralt beliggende fysiske rammer på brandstationen, som de deler med Beredskab og Sikkerhed."

Sætter sit præg på byen

En del af boligselskabets nyere projekter har forandret byen markant.

"Ikke mindst forvandlingen af industriruinen ved GD til moderne boliger og erhvervslokaler, får vi mange positive tilkendegivelser på. Vi kan mærke, at mange folk i byen bakker op om den måde, selskabet drives på," lyder det fra en enig bestyrelse.

De henviser både til »snakken« på de sociale medier og i det direkte møde med borgerne, blandt andet på det netop afholdte Åbent Hus i de 32 nye lejligheder på det tredie GD byggeri, der trak omkring 1.500 besøgende.

"Det er naturligvis vigtigt, at vi formår at holde huslejerne i ro, men det har også stor betydning, at mange fortæller, at de føler sig trygge i B45's hænder," siger Irene Sørensen.

Forvandling i havneområdet

Selskabets største projekt til dato er den igangsatte 165 mio. kroner store totalrenovering af afdelingen på De Lichtenbergsvej, der omfatter 162 lejemål, og som det vil tage tre år at afslutte.

"Det bliver ikke bare et stort løft for beboerne, men for hele området," vurderer Irene Sørensen, der lægger stor vægt på, at det er beboerne selv, der har vedtaget byggeriet, der har opnået markant støtte fra Landsbyggefonden.

I det hele taget betyder det meget, at der er demokrati og plads til alle i boligselskabet.

"Vi oplever, at afdelingerne er meget forskellige. Nogle er meget aktive og giver den gas med fællesarrangementer, mens andre foretrækker at bo mere for sig selv."

At der skal være plads til alle, bakkes op af hele bestyrelsen: "Det ligger os meget på sinde, at vi kan tilbyde boliger til en pris, der er til at betale."

Flere projekter

Den syv mand store organisationsbestyrelse har både nye boligprojekter på tegnebrættet og flere visioner klar.

"Vi byder ind med et superspændende byggeprojekt med 60 lejligheder i Åbyen, der vil reducere forbrugsudgifterne til vand, strøm og varme væsentligt, og som lever op til meget strengere krav, end de myndighederne foreskriver i dag."

Og så er der naturligvis et stort ønske om at få GD-grunden helt lukket ved at opføre en sidste etape af boliger i samme stil som de nye seniorboliger.

Flere mindre boligselskaber rundt om i landet har de senere år slået sig sammen for at opnå stordriftsfordele, og det kan også blive relevant for B45, der tidligere er fusioneret med DVB Bolig Grenaa og senest med bofællesskaberne Ålunden og Ørum/Djurs, mener formanden.

"Vi kan ihvertfald konstatere, at vi gennem fokus på at gøre tingene smartere, har opnået rigtig gode resultater, som vi er stolte af, og som har gjort det både bedre og billigere for de, det hele handler om, nemlig beboerne," siger hun.

Publiceret 08 February 2019 12:49