Sæsonen åbnes med en udstilling af landskabsmalerier fra Færøerne.

Sæsonen åbnes med en udstilling af landskabsmalerier fra Færøerne. Pressebillede

Otte udstillinger med kunst i Baunhøj Mølle

Færøsk billedkunstner åbner sæsonen med landskabsbilleder

Af
Søren Andersen

GRENAA Baunhøj Mølles program "Udstillinger 2019" er nu udkommet, og det indeholder en oversigt over i alt otte udstillinger i løbet af året.

Første udstilling er med den farverige, færøske billedkunstner Finleif Mortensen, og den åbner fredag 8. februar. Kunstneren maler både figurativt og abstrakt inspireret af landskabet omkring Tórshavn med fjeldet, husene, havet og klipperne og himlen foroven.

Derefter har de lokale arkitekter Lars Sand Kirk og Lars Kalmar Kastanje en udstilling, som arrangeres i samarbejde med Grenaa Kunst- og Musikforening. Lars Sand Kirk udstiller en variation af redskaber og genstande med inspiration fra ting, der hører til i den forsvundne verden. Lars Kalmar Kastanje arbejder i sine malerier med acryl, lim og japanpapir på lærred. Udstillingen ferniseres 15. marts.

Aprilgruppen springer over

Aprilgruppen udstiller ikke i år, men tidligere medlemmer af Aprilgruppen indgår i Prof Kunst Norddjurs, som udstiller med 10 kunstnere fra 12. april. Kunstnergruppen er en lokal forankret gruppe med stor diversitet i materialer og udtryk, og de viser deres nyeste arbejder. Med er Aase Kvorning, Bent Vinkler, Bente Lyhne, Karin Normann, Katja Herrik, Ketty Steffensen, Morten Skovmand, Ole Stenholm, Troels Kvorning og Vidar Utvik.

Den københavnske kunstner Mikael Olrik udstiller i sommerferieperioden fra 21. juni og det meste af juli måned. Han udstiller værker inspireret af metropolen New York. Det er blandt andet overgangen fra tusmørke til elektrisk lys, hvor konturerne udviskes og millioner af lys tændes, der inspirerer ham. Et af hans værker er vist som forsidebillede på udstillingsprogrammet.

I eftersommeren fra 13. september viser FOFs Kunstskole Bifrost fra Randers en meget alsidig udstilling af elevværker omfattende maleri, tegning og meget andet. Eleverne arbejder under ledelse af seks akademiuddannede kunstnere, som respekterer elevernes egne udtryk og afholder sig fra at arbejde på elevernes værker.

Samarbejde om udstillinger

Programmet indeholder yderligere tre udstillinger tilrettelagt af Grenaa Kunst- og Musikforening. Det drejer sig om en forårsudstilling fra 16. maj med kunstner Ole Grøn og skulptør Søren Wullum, Overtaci-udstillingen udlånt af Museum Overtaci 2. august og endelig slutter udstillingsåret med to lokale kunstnere, designer Kathrine Barbro Bendixen og møbelsnedker Henning Bendixen fra 25. oktober.

I år sætter møllersvendene sejl på møllen søndag 31. marts når sommertiden begynder, og derefter kører møllen hver søndag eftermiddag resten af sommerhalvåret, hvis vinden blæser passende, det vil sige ikke for lidt og ikke for meget.

Dansk Mølledag

Søndag 16. juni fejres Dansk Mølledag. Siden møllernes storhedstid tilbage i 1800-tallet er de markante bygninger stille og roligt forsvundet fra det danske landskab, og nu er der mindre end 300 tilbage. I Grenaa er man så heldige at have den flotte, hollandske vindmølle på toppen af Baunhøj som byens vartegn.

I december er der tradition for juleklip, og det bliver i år søndag 1. december, hvor børn med forældre og bedsteforældre kan deltage. Weekenden efter arrangeres der et kunstner-julemarked, hvor der sælges værker i overkommelige størrelser til rimelige priser, så her er mulighed for at købe julegaver.

Der er altid gratis adgang til Baunhøj Mølle.

Publiceret 01 February 2019 11:16