Debat: Ørum fortsat en markant skoleby

Af
Aleksander Myrhøj, kommunalbestyrelsesmedlem, SF

Mads Nikolajsen, formand for børne- og ungdomsudvalget, SF

Jytte Schmidt, formand for SF i Norddjurs

DEBAT Flytningen af overbygningsenhed fra skolen i Ørum frustrerer mange. Med god grund. Den er Norddjurs mindste, men er kendt som en kreativ og nyskabende 7-9-klasse afdeling. Vi håber, at mange unge vil få glæde af de kvaliteter, et samlet overbygningsmiljø kan give. Lige nu står både område Midt og hele skoleverdenen midt i en svær omstilling. Derfor denne hilsen fra SF:

Folkeskole og børneby fastholdes i Ørum. Åparken og Fjellerup Børnehave indgår fortsat i børnebyen. Som fra august organisatorisk er en del af børneby Midt sammen med Glesborg børneby.

Djurslandsskolen er specialskole som er landskendt og respekteret for sin pædagogik og folkeskoletilbud til børn med særlige behov. Djurslandsskolens afdeling på Damgården er præget af nærhed og pædagogisk kvalitet, men i lokaler vi ikke kan være bekendt. Flytning af den til Ørum skal blive et plus.

Det er afgørende, at samlingen af Djurslandsskolens enheder sker til velegnede og velindrettede lokaler. Flyttedatoen er ikke afgørende, men vilkårene for tilflytning er vigtige.

SF er opmærksom på initiativerne for en privatskole et sted i Ørum eller omegn. Men SF støtter ikke kommunegaranti til en ny friskole. Den økonomiske risiko kan vi ikke pålægge vore borgere.

Bussituationen for område Midt er helt uholdbar efter regionens buslukninger. Men det oplæg til kommunal betjening, som et enigt miljø- og teknikudvalg nu har sendt frem til kommunalbestyrelsen 19/2 sikrer en basis af infrastruktur for område Midt. Også for områdets skoleungdom. Også for forbindelser til Grenaa og Randers.

SF opfordrer til maximal opbakning bag Ørum skole og den samlede børneby i område Midt. Som den afgørende brik for bosætning og skolekvalitet for hele området.

Stor tak for indsatsen til Ørum børnebys bestyrelse og til aktive forældre bag børnebyen. Samt til alle de, der på mangfoldige måder har kæmpet for vores kollektive trafik.

Publiceret 01 February 2019 14:09

Borgerne høres om affaldsplanen

djursland De to kommuner på Djursland satser, i en ny affaldsplan, på mindre affald til forbrænding og mere affald til direkte forbrænding.

Affaldsplanen er i offentlig høring til og med 19. april, og man kan se planen på Reno Djurs' hjemmeside, hvor man også enkelt kan komme med sine kommentarer. Her skal man blot opgive navn og adresse og skrive sin mening, som andre kan se på siden og lade sig inspirere af.

På hjemmesiden er der en kort præsentation af de 12 temaer, affaldsplanen er bygget på. Her kan man få et hurtigt overblik.

Der er også mulighed for at dykke længere ned i de enkelte emner og at hente hele forslaget til affaldsplan.

Ønsker man at komme med et længere høringssvar, kan man sende det på mail til kommunerne eller Reno Djurs.

Inspirationsaften

Kommunerne og Reno Djurs inviterer også til inspirationsaften, hvor man kan fordybe sig i et eller flere af de 12 temaer i affaldsplanen. Den holdes torsdag 12. marts kl. 19-21 hos Reno Djurs i Balle. Tilmelding er nødvendig

"Inspirationsaftenen er for de nysgerrige og videbegærlige, som gerne vil et spadestik dybere. Formålet er at klæde interesserede godt på til at indlevere et høringssvar eller bare at gøre dem endnu klogere på affald og genanvendelse," siger Reno Djurs' direktør Morten Therkildsen.

-vik