33-årige Lars Andersen har skiftet murerskeen ud med dagligdagen som halinspektør i Allingåbro Idrætshal. Lidt af en omvæltning, men en spændende en af slagsen, forsikrer han.

33-årige Lars Andersen har skiftet murerskeen ud med dagligdagen som halinspektør i Allingåbro Idrætshal. Lidt af en omvæltning, men en spændende en af slagsen, forsikrer han.

Livet i hallen er blevet et job og en livsstil

Lars Andersen har overtaget tøjlerne i Allingåbro Idrætshal

Af
Simon Carlson

Allingåbro Når man taler med 33-årige Lars Andersen, er det egentlig svært at forestille sig, at han skulle lave noget, der ikke har med idræt og foreningsliv at gøre. Det skinner tydeligt igennem øjnene, når talen falder på livet i idrætshallerne, håndbold og i det hele taget arbejdet i og med foreninger, at Lars Andersen har fundet sig en hylde, hvor han kan kombinere sit job med sin interesse. Derfor virker det også ganske naturligt, at den uddannede murer har taget springet til hallivet på fuld tid i jobbet som halinspektør i Allingåbro Idrætshal.

"Det har selvfølgelig været en kæmpe omvæltning. Jeg har blandt andet skulle vænne mig til at holde fri, når hallen ikke bliver brugt. Det er sket, at jeg har været godt i gang med noget arbejde, og så er jeg bare blevet her, men så er det altså nogle lange dage, når jeg først lukker hallen af klokken 22. Nu prøver jeg at holde fri midt på dagen, og de bedste tidspunker er jo, når der er mennesker i hallen," siger Lars Andersen og fortsætter:

"Men det er en omvæltning, for det her er mere end bare arbejde. Det er en livsstil. Vi vil jo gerne samle på glade gæster."

Som egen bukselomme

Det er dog ikke, fordi Allingåbro Idrætshal er ukendt territorium for Lars Andersen. Han er vokset op i Sorvad, og siden 2007 har bopælen været i Allingåbro. Her er han også et kendt ansigt, idet han ud over at være aktiv håndboldspiller også har været med i bestyrelsen i både håndboldforeningen og såmænd også været formand for hallens bestyrelse. Han kender med andre ord Allingåbro Idrætshal ud i hver enkelt hjørne, så der var ikke voldsomt lang betænkningstid, da stillingen som halinspektør bød sig.

"Da chancen kom, tænkte jeg, at nu er det nu. Arbejdet med klubberne og i hallerne har altid fascineret mig, så jeg er glad for, jeg fik muligheden. Det kunne godt være, at det også kunne være gavnligt med en udefra, der ser på det med friske øjne, men jeg tror og håber da på, at det fordel i en løbende drift at hive en som mig, der kender hallen som sin egen bukselomme," konstaterer Lars Andersen med et grin.

En finger i jorden

Det er efterhånden et par måneder siden, Lars Andersen officielt startede i sit nye job, og han er så småt ved at komme ind i rytmen. Det er dog ikke ensbetydende med, at revolutionerne i Allingåbro Idrætshal nu kommer rullende. Den nye halinspektør sonderer således stadig terrænet for at finde frem til, hvor - og om - der skal laves nye tiltag og indsatser.

"Det er virkelig vigtigt for mig at finde ud af, hvor og hvad behovet. Det nytter ikke noget at sætte alle mulige ting i gang, hvis opbakningen ikke er til det. Så dør det bare ud igen. Jeg har selvfølgelig nogle visioner og nogle idéer, men jeg bliver også nødt til at stikke en finger i jorden først. Jeg ved jo godt, at vi ikke kan gøre alle glade, men vi kan da i hvert fald prøve," siger Lars Andersen.

Der er allerede lidt nyheder på vej i Allingåbro Idrætshal. Således er den forberedende proces i forhold til at udvide fitnesscenteret sat i gang, så der bliver bedre plads til styrke- og motionsmaskinerne.

Publiceret 29 January 2019 11:30