Murermester Rasmus Jakobsen og kokken Emil Flindt-Larsen mødtes over en gang stegt flæsk og aftalte samarbejdet, som nu giver nyt liv til Lillegade i Grenaa igen, hvor

Murermester Rasmus Jakobsen og kokken Emil Flindt-Larsen mødtes over en gang stegt flæsk og aftalte samarbejdet, som nu giver nyt liv til Lillegade i Grenaa igen, hvor "Kruset" bliver til "Flindts". Foto: Søren Andersen

"Kruset" bliver til "Flindts"

Murermester Rasmus Jakobsen har købt bygningerne og lavet aftale med kokken Emil Flindt-Larsen

Af
Søren Andersen

GRENAA Det stak i hjertet hos mange grenaaensere, når de på gåtur i Lillegade blot kunne se de lukkede døre som signalerede, at der var lukket og slukket på "Kruset". Eller "Det Gyldne Krus", som var navnet fra begyndelsen, da der blev indrettet værtshus i en tidligere møbelforretning. Det gik strygende og "Kruset" blev byens mødested gennem generationer til et godt glas øl med vennerne eller en frokost i gårdhaven i sommermånederne.

Murermester Rasmus Jakobsen var også ked af synet, da der blev lukket og låst efter en længere periode, hvor åbningstiderne blev kortere og kortere - og længere mellem gæsterne. Hans søns konfirmationsfest blev holdt på "Det Gyldne Krus" og hans murerfirma forestod den store renovering lige efter midt i 1980'erne.

"Jeg synes, det var synd, at det stod tomt," siger Rasmus Jakobsen. Og derfor har han nu købt bygningerne - og glæder sig over, at der nu snart igen åbnes for gæster.

Aftalt over stegt flæsk

Rasmus Jakobsen mødtes med kok og restauratør Emil Flindt-Larsen over livretten stegt flæsk med persillesovs - og det endte med en aftale, om at Emil fra lørdag 16. februar åbner dørene for "Flindts" i Lillegade i Grenaa.

Emil er ikke ukendt med at drive spisested i Grenaa. Han har tidligere drevet restarant i Storegade, hvor "Mundgodt" nu ligger. Og rykkede siden ind i "Den Blå Kutter" i Bønnerup, som han nu siger farvel til for at koncentrere sig om kødgryderne i Grenaa.

"Det skal være et godt madsted. Rammerne er jo fine her," siger Emil, mens han viser rundt i lokalerne, hvor håndværkerne, han selv og familien har huseret den seneste tid.

Ikke værtshus som tidligere

"Der skal være caféstemning i stueplanet. Her skal man kunne få en god frokost og lettere retter som burger. Der vil være tavleretter, som skifter tit, men man skal også kunne komme ind fra gaden og nyde et glas øl eller vin, hvis man er til det, men det bliver ikke et klassisk værtshus.

En nyskabelse er lokalet "Bagbutikken", som er indrettet i det tidligere rygerrum, og hvor et mindre selskab på en halv snes gæster kan få det for sig selv.

"På førstesalen er der plads til a la carte-restaurant og mulighed for at holde selskaber og familiefester," siger Emil.

Han ser også frem til at give gårdhaven nyt liv, når vejret bliver til det. Den har mange af de tidligere stamkunder gode minder fra, og de vil se frem til, at grillen tændes igen.

Og ja, naturligvis bliver det også muligt at få stegt flæsk. Det vil være en tilbagevendende begivenhed hver onsdag.

Åben alle dage

Emil er klar til at ansætte personale, for han vil fra starten have åbent alle ugens syv dage.

"Det gør jeg for at få en chance for at vise, hvad jeg vil med "Flindts". Det kan godt være, at jeg siden tilpasser åbningstiderne," siger han.

Emil er udlært kok i "Himmerland Golf & Country", og har siden arbejdet så forskellige steder som ombord på "Hurtigruten" i Norge og "Den Lille Kro" i Aarhus, inden han valgte at blive selvstændig.

Og nu glæder han sig til at komme i gang igen i Grenaa.

"Der er lidt flere muligheder her, end i Bønnerup. Grenaa er trods alt større og jeg ser frem til også at give de mange koncertgæster i Kulturhuset Pavillonen en ekstra mulighed for at komme ud at spise inden - og måske kikke forbi til en øl efter koncerten," siger han.

Publiceret 29 January 2019 00:00