Lokalplanen skal udformes på en måde, så det helt specifik er Jørgen Nielsen, der får tilladelse til at drive vandrehjemmet i de allerede eksisterende lokaler, mener Liselotte Arentz Sørensen.

Lokalplanen skal udformes på en måde, så det helt specifik er Jørgen Nielsen, der får tilladelse til at drive vandrehjemmet i de allerede eksisterende lokaler, mener Liselotte Arentz Sørensen.

Masser af forviklinger, men nu vil hele øen have vandrehjemmet

Fortsat bekymring over havnens fremtidige udseende

Af
Simon Carlson

Anholt Der har været masser af snak om, hvorfor nogen havde så meget imod et vandrehjem på Anholt Havn, at det førte til klager til Planklagenævnet og til sidst en inddraget tilladelse til vandrehjemmet.

Derfor var udredning en stor del af temaet, da der sidst i 2018 var indkaldt til borgermøde på øen. Her var blandt andre formand for Borgerforeningen Liselotte Arentz Sørensen blandt de fremmødte. Borgerforeningen har officielt støttet op om vandrehjemmet, men sammen med sin mand var Liselotte Arentz Sørensen i sin tid blandt klagerne over dispensationen til at drive vandrehjem, og den sammenblanding har ifølge Liselotte Arentz Sørensen ført en masse forviklinger med sig.

"Jeg tror, at stort set alle på Anholt hele tiden har syntes, vandrehjemmet var en god idé. Det synes vi også, men vores bekymring var, at når der var givet dispensation til noget, der ikke var tilladt ifølge lokalplanen, så kunne det danne præcedens, og pludselig åbner man for de samme muligheder for alle andre, og så er det klart, at vi frygtede, hvad det kunne betyde for havnens udseende, hvis man pludselig kunne lave ferieboliger over det hele," forklarer Liselotte Arentz Sørensen.

Specifik tilladelse

På borgermødet endte alle fremmødte således med at støtte op om Jørgen Nielsen projekt med vandrehjemmet. Og det er meget specifikt dette enkelte projekt, der støttes op om. Hverken mere eller mindre. Norddjurs Kommune har nemlig udarbejdet en række scenarier, hvor der udarbejdes helt nye lokalplaner, som giver mulighed for udlejning af overnatningsfaciliteter, men dem har borgerne på Anholt ikke nikket godkendende til, fordi man heri stadig er bekymret for, at det åbner for yderligere byggeri på havnen, fortæller Liselotte Arentz Sørensen.

"På borgermødet blev vi enige om, at ligemeget hvor man tidligere har stået, klager eller ej, så støtter vi op om, at det helt specifikt er Jørgen (Nielsen, red.) der skal have den tilladelse. Så hvis man kan indarbejde i den gældende lokalplan, at der må drives vandrehjem i allerede eksisterende lokaler på havnen, så bakker alle op om det. Ellers står vi i en situation, hvor der pludselig kan blive bygget en masse på havnen," siger hun og uddyber bekymringen.

"Jeg mener stadig, at havnen kan være ramme for erhvervsudvikling. Jeg ved godt, at der ikke har været ret mange de seneste år, der har set mulighederne, men der har rent faktisk været nogen, og jeg synes ikke, vi på den måde har ret til at gøre os til dommer over, hvad der kan være af fremtidige erhverv på havnen. Der er jo ingen der siger, at der ikke kan komme nogen om 10-20 år, der ser på området med andre briller, " siger Liselotte Arentz Sørensen.

Publiceret 22 January 2019 13:00