Den konservative viceborgmester Benny Hammer sad i Jan Petersens fravær i borgmesterstolen og kunne ringe mødet ind.

Den konservative viceborgmester Benny Hammer sad i Jan Petersens fravær i borgmesterstolen og kunne ringe mødet ind. Foto: Søren Andersen

Benny Hammer i borgmesterstolen

Tre medlemmer af kommunalbestyrelsen var i Bruxelles og havde meldt afbud

Af
Søren Andersen

GRENAA Tirsdagens møde i kommunalbestyrelsen i Norddjurs var præget af en del afbud. Først og fremmest var det et særsyn, at mødet blev afviklet uden deltagelse af borgmester Jan Petersen, (S). Men også andre havde meldt forfald.

Således var der også afbud fra Mads Nikolajsen, SF, og Diana Skøtt Larsen, DF - og de var såmænd alle tre det samme sted - på studietur til EU i Bruxelles. Helt sikkert ikke på grund af vejret, for både i Grenaa og den belgiske hovedstad var der tirsdag 0 grader.

Det var derfor den konservative viceborgmester Benny Hammer, der havde æren af at sidde med mødeledelsen og den vigtige ringeklokke, som signalerer mødestart.

"Det er ikke normalt for mig at være leder på denne post, men jeg vil gøre mit bedste. Så bær over med mig, hvis der sker fejl, og held og lykke til os alle sammen," lød den indledende hilsen fra Benny Hammer.

Som første handling fra Benny Hammers side, fik den socialdemokratiske ordfører Tom Bytoft lov til at vælge den sang, der skulle synges indledningsvist.

Han var af Dansk Folkepartis Steen Jensen tidligere blevet bedt om at vælge en rigtig rød arbejdersang, men skuffede måske på dette område ved ikke at pege på en rigtig socialist, men dog på Jeppe Aakjærs socialrealistiske sang om Jens Vejmand, der som bekendt indledes med linjen om, hvem der sidder der bag skærmen.

Og her må svaret være, at det gør alle i salen. Både den enlige, arbejdende journalist og de valgte politikere - for de sidder flittigt med deres iPads og følger med i dagsorden og de vigtige Facebook-opdateringer.

Publiceret 22 January 2019 17:39