Meny forsvinder fra Grenaa i løbet af foråret - og åbner i stedet som Netto.

Meny forsvinder fra Grenaa i løbet af foråret - og åbner i stedet som Netto. Foto: Søren Andersen

Meny siger farvel til Grenaa

Ombygges til nyt Netto-koncept - og så lukker den nuværende Netto

Af
Søren Andersen

GRENAA Salling Group har netop underskrevet en aftale med Jaco Supermarkeder om overtagelsen af fire butikslejemål. Blandt de fire er butikken i Grenaa, som hidtil har været drevet som en del af Meny-kæden, men lukker i løbet af foråret 2019.

Salling Groups overtagelse af lejemålene betyder imidlertid, at der også fremover vil være mulighed for lokale indkøb i de fire lokalområder udover Grenaa er det meny-butikker i Aarhus, Randers og Hurup i Thy – i hvad man i en pressemeddelelse kalder for topmoderne dagligvarebutikker.

De fire butikker bliver nemlig ombygget til nyt Netto-koncept, som i de kommende år bliver udrullet til samtlige 500 danske butikker med et særligt fokus på frugt og grønt, sundhed og nemme måltider samt ny indretning og færre spot-varer.

Administrerende direktør i Salling Group Per Bank siger om overtagelsen: "Vi er meget tilfredse med at sikre, at der også fremover vil være gode indkøbsmuligheder lokalt de fire steder.. Det er samtidig en aftale, der gør Netto i stand til at nå endnu bredere ud med et nyt og forstærket butikskoncept, som mange af vore kunder allerede har taget rigtig godt imod i de byer, hvor vi har åbnet nye butikker."

Danmarks største

Ombygningen forventes afsluttet, så butikkerne kan åbne som Netto i løbet af 2019. Netto åbnede i slutningen af 2018 sin butik nr. 500 og er Danmarks største dagligvarekæde.

Jaco Supermarkeder er ejet af Ida Jacobsen, som efter mange år i detailbranchen har ønsket at indstille sin dagligvareforretning og afhænde sine lejemål. Aftalen omfatter alene overtagelse af forpligtelserne i forbindelse med lejemålene og inkluderer dermed ikke køb af fast ejendom eller lignende.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er orienteret om aftalen mellem Jaco Supermarkeder og Salling Group.

Kun én Netto i Grenaa

Avisen har kontaktet Salling Group og spurgt til, om man fremover vil drive to Netto-butikker i Grenaa - både den eksisterende på Østerbrogade og den kommende i Meny-bygningen.

Og svaret er, at det vil man ikke. Den nuværende Netto vil blive lukket og flytte til den butik, der i løbet af foråret lukker som Meny.

Publiceret 10 January 2019 16:18