Emil dækkede sejlsport ved OL i Rio sammen med sin far Mikkel Beha Erichsen. Onsdag 6. februar kan han opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Emil dækkede sejlsport ved OL i Rio sammen med sin far Mikkel Beha Erichsen. Onsdag 6. februar kan han opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix

Kløvedal-stafetten er givet videre

Emil Erichsen er den fødte sejler og beretter om sine oplevelser i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa

Af
Søren Andersen

GRENAA For nylig var Emil Midé Erichsen med til at bære sin farfar Troels Kløvedal ud af Holmens Kirke i Kæbehavn, da skipperen fra Nordkaperen blev begravet. Og nu bærer han en tradition videre ved at tage ud og holde foredrag om livet til søs under titlen "Det blev noget med at sejle", der handler om at være skipper på Havana.

Foredraget kan onsdag 6. februiar opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa, hvor han i et underholdende og eksotisk foredrag fortæller om de mange oplevelser og erfaringer, som han gjort sig undervejs på rejserne med Havana.

Han fortæller autentisk og energisk om livet som skipper, det at rejse jorden rundt, når man kun er i starten af 20’erne og det ansvar der følger med. Emil tager deltagerne med på en rejse ud i den store verden, og beretter også om, hvordan det har været at medvirke i “Kurs mod fjerne kyster”, og samtidig have hele Danmark med sig på eventyr.

Den fødte sejler

Emil Erichsen er den fødte sejler. Passionen for at sejle går igen hos hele familien, og ligesom Emils far Mikkel Beha Erichsen selv voksede op på Nordkaperen med sin far, Troels Kløvedal, har Emil og lillebroren Theis arvet glæden ved sejlads.

Som 11-årig overtog han selv rorpinden i sin første optimistjolle. Siden blev det til masser af kapsejlads i Europajolle og på landsholdet i Laserjolle.

Efter gymnasiet uddannede Emil sig til dykkerinstruktør og arbejdede på en dykkerskole på Bali. I sommeren 2013 kastede han sammen med sin lillebror Theis fortøjningerne for at tage ud på en tre år lang jordomsejling. Det er blevet til de meget populære tv-programmer på TV2 “Kurs mod fjerne kyster”, der følger drengenes tur ud i den store verden med alt hvad dertil hører af udfordringer og eventyr.

Publiceret 10 January 2019 14:24