Klar til power walk med Auning Motionsklub

2019 er officielt i gang, og nu er det muligt at gå med på Auning Motions Klubs nye koncept: Power Walk. Holdet er et skånsomt alternativ til klubbens løbeskole, som starter op til marts, men det kan også fungere som forberedende træning.

Torsdag den 3. januar kl. 18.30 bliver første gang, at det nye Power Walk-hold går deres første skridt. Holdet er blandt andet et tilbud til dem, der gerne vil være en del af klubbens løbeskole, men som endnu ikke har opbygget den nødvendige grundform.

”Vi fik ideen til et gå-hold, fordi mange deltagere på løbeskolen havde svært ved vejrtrækningen under løbeturen. Nogle fik også skader. Gå-holdet giver de nye løbere mulighed for at oparbejde en god kondition, før de begynder på løbeskolen til marts,” siger Kaj Rasmussen, Power Walk- og løbeinstruktør ved Auning Motions Klub.

Klubben planlægger dog at fortsætte gå-holdet, når løbeskolen starter, da de også gerne vil imødekomme alle dem, der ikke foretrækker løb som motionsform. Gå-holdet skal derfor fortsat fungere som et motionstilbud.

Blid opstart

Auning Motions Klub stiler efter at favne bredt og tilbyde motionstilbud, hvor alle kan være med. Derfor bliver det en blid opstartsfase for det nye Power Walk-hold, som kommer til at forløbe over 23 uger.

”Vi starter op torsdag den 3. januar klokken 18.30, hvor alle fremmødte får grundig information om vores nye tiltag. Oplægget bliver holdt af vores to Power Walk-instruktører. Det er også dem, som guider deltagerne igennem de 23 uger, det tager at lære at gå Power Walk,” fortæller Kaj Rasmussen.

Holdet starter ud med at gå 17 minutter den første aften, hvoraf to minutter er Power Walk. Målet efter 23 uger er at gå 60 minutter inklusiv 16 minutters Power Walk. Når målet er nået, fortsætter holdet med at gå en time to gange om ugen.

Skånsom motionsform

En Power Walk er i princippet det samme som en rask gåtur. Det gør det til en motionsform, hvor alle kan være med. Når man dyrker Power Walk, speeder man gåturen op med en større skridtlængde og en øget hastighed i forhold til en normal gåtur.

”I modsætning til løb, som har en svævefase, hvor man ikke er i kontakt med jorden, har man ved Power Walk hele tiden én fod i underlaget. Det sænker de stød, der ellers forplanter sig gennem kroppen på hver landing,” forklarer Kaj Rasmussen.

Kontakten med jorden og de mildere stød gør Power Walk til en mere skånsom motionsform end løb. Og så kræver det ikke andet udstyr end et par gode sko, som kan være alt fra kondisko til gode travesko eller støvler.

Publiceret 02 January 2019 10:30