Der er julehjælp på vej til 271 familier.

Der er julehjælp på vej til 271 familier. Søren Andersen

Julehjælp til 271 familier

Dansk Folkehjælp støtter i Norddjurs, Syddjurs og Randers - LO Djursland er største bidrager

Af
Søren Andersen

DJURSLAND Dansk Folkehjælp Djurs-Randers afdeling uddeler julehjælp til 271 ud af 317 ansøgere i Norddjurs, Syddjurs og Randers, der rettidigt har indsendt ansøgninger, og som opfylder kriterierne for at modtage julehjælpspakkerne.

"Vi har generelt mødt stor velvilje, når vi har samlet penge ind. LO-Djursland har igen i år været vores største enkeltdonor, og uden deres store støtte på 20.000 kroner, kunne vi slet ikke hjælpe så mange ansøgere på Djursland. Ligeledes har 3F Djursland og Randers, Randers Storcenter, Socialpædagogerne, FOA Randers, Lions-grupper fra alle tre kommuner støttet vores julehjælp med større beløb. I år er vi for anden gang med i Randers Julehjælp, hvor igennem vi også modtager bidrag til Julehjælpen, på et endnu ukendt beløb. Vi endte sidste år med et beløb på cirka 48.000 kr fra Randers Julehjælp," siger Dorte Phillip fra afdelingen, der dækker Djursland og Randers.

"Vi siger tusind tak til alle. Vi siger også tak til de frivillige, som skaffer et overskud til det gennem vores genbrugsbutik og andre tiltag. For os betyder det rigtig meget, at vi kan hjælpe så mange familier i vores område til at få en bedre jul. Vi har oplevet at danskerne er villige til at give et beløb til den gode sag. Uden denne velvilje kunne vi slet ikke hjælpe så mange, og den er vi utrolig taknemmelige for," siger hun.

Julepakkerne leveres af REMA 1000 Grenaa og af REMA 1000 i Randers.

De ansøgere, som får hjælpen, er enlige forsørgere på overførsels-indkomst. De 105 familier fra Djursland får udleveret deres pakker torsdag 20. december i Grenaa, og de 166 familier i Randers samme dag. Det foregår i 3F’s hus på Trekanten i Grenaa, her er LO-Djursland igen i år værter ved kaffe/sodavand og æbleskiver, mens 3F står for juleklip og materialer til en juledekoration, som modtagerne kan lave på stedet.

Modtagerne får købmandsvarer for 500 kroner samt to gavekort til køb af julegaver til børnene.

De 271 familier, som i år modtager julehjælp, er fordelt med 55 familier i Norddjurs Kommune, 50 i Syddjurs Kommune og endelig 166 i Randers Kommune.

"Dem som vi desværre ikke formår at hjælpe fordeler sig således - 8 fra Norddjurs, 6 fra Syddjurs samt 32 fra Randers Kommune. Mange donorer ønsker, forståeligt nok, at deres midler skal øremærkes borgere i deres egen kommune. Det respekterer vi, og har i år flere ønsker om hvor de enkelte donationer skal bruges, hvilket forklarer den lidt ulige fordeling," siger Dorte Phillip.

Publiceret 13 December 2018 00:00