Butiksansvarlig Terry Hawkins i den fordoblede genbrugsbutik, hvor han godt kunne bruge flere frivillige hjælpere.

Butiksansvarlig Terry Hawkins i den fordoblede genbrugsbutik, hvor han godt kunne bruge flere frivillige hjælpere. Foto: Søren Andersen

Genbrug på havnen i stort plus

Butikken blev fordoblet i størrelse efter en måned

Af
Søren Andersen

GRENAA Det var godt set af Terry Hawkins og Acitive Caring, der driver nødhjælp først og fremmest i lande som Rumænien og Moldavien, at åbne en genbrugsbutik på Søndenå Butikstorv. Her var lokalerne ledige og der var plads på markedet for genbrug, fordi der i forvejen ikke var en genbrugsbutik i området, hvor der bor mange mennesker.

Nu er der gået ti måneder siden åbningen og Terry Hawkins kan melde om fremgang på alle områder.

"Butiksarealet blev fordoblet efter bare en måneds tid og indretningen er løbende blevet forbedret. Der kommer hele tiden spændende nye varer, og vi er taknemmelig for alle de flotte donationer, som folk kommer med. Det gør at der efterhånden begynder at tegne sig et pænt overskud, som bruges til nødhjælpen i Rumænien og Moldavien," siger Terry Hawkins.

Active Caring er den social- og udviklingsorienterede del af landsforeningen AKO (Aktive Kristnes Omsorgs-arbejde) samt har en række lokal-foreninger, der tilsammen gør en kæmpe indsats for ekstremt fattige og glemte mennesker i Rumænien, Moldavien, Nepal og Sri Lanka og med nye tiltag i Ungarn.

Intet til løn og administration

Der er det særlige ved foreningen Active Caring, at hele overskuddet går til formålet. Der går således intet til hverken lønninger eller administration. Alt arbejde udføres af frivillige og når turen går til Rumænien for at uddele nødhjælp og bistå ved forskelligt praktisk og socialt arbejde, betaler de frivillige selv for rejsen. Det er med til at give foreningen en høj grad af troværdighed, og det kan mærkes på villigheden til at donere.

Butiksansvarlig Terry Hawkins fortæller at der er en særlig hyggelig stemning i butikken, som er indrettet med hyggehjørne, hvor kunder og frivillige kan nyde en kop kaffe og få en snak. Der er kunder, som kommer i butikken primært for at få en lille snak og en kop kaffe, og det er vigtigt, at der er tid til den slags, da en del af butikkens formål er at være et åndehul for områdets beboere.

Brug for flere

"Men der er hårdt brug for mere hjælp til arbejdet. Et par ekstra hænder et par timer eller mere om ugen kan gøre en kæmpe forskel, og som frivillig er man selv med til at vælge, hvad man gerne vil beskæftige sig med, alt efter ens interesser. Der skal gøres varer klar, holdes orden og rent og kunderne skal betjenes, alt sammen i den hyggelige atmosfære der præger butikken, både blandt kunder og frivillige," siger Terry Hawkins, som opfordrer interesserede frivillige til at henvende sig i butikken og få en snak.

Publiceret 04 December 2018 00:00