Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

VIDEO OG GALLERI: Grenaa mødte højrenationalistisk provo-politiker med kærligheds-bannere

Rasmus Paludan var tydeligt frustreret over moddemonstranter, da han var i Grenaa

Af
Danni Paulsen

Nogle steder bliver han mødt med larmende tavshed. Andre steder er folk så utilfredse med hans tilstedeværelse, at det udvikler sig voldeligt.

I Grenaa havde man dog en helt anden tilgang til besøget fra den højrenationalistiske og stærkt indvandrerkritiske Rasmus Paludan, leder af partiet Stram Kurs, der prøver at komme i Folketinget.

Her blev han derimod mødt af et hav af bannere med budskaber om kærlighed, mangfoldighed, tolerance og ligeværd, da han lørdag mødte op for at forkynde sine budskaber på Fuglevænget i godt og vel to timer.

Paludan er blevet berømt og berygtet for sine videoer, hvor han tropper op i socialt belastede homo-områder (som han kalder dem) og demonstrerer, fortæller om sin politik, kalder profeten Mohammed for pædofil og opfordrer folk til at rejse hjem.

Den 36-årige, advokatuddannede sjællænder taler meget om frihed og demokrati, men moddemonstrationen huede tydeligvis ikke 'frihedskæmperen, samfundets vogter og danernes lys', som han ynder at kalde sig selv.

Politiet, der var med på sidelinjen, fik flere gange henvendelser fra Paludan, der mente, at moddemonstranterne fyldte for meget. Til politiet sagde han, at han følte sig chikaneret, og at han blev mødt af fornærmelser.

Ordensmagten fik samtidig at vide, at han ikke var imponeret over politiets ageren - eller mangel på samme. Han ville blandt andet have moddemonstranterne flyttet, men det ønske blev ikke efterkommet.

Partilederen så sig også nødsaget til at anmelde vold, da en ung mand smed en ukendt genstand i nærheden af ham. Den unge mand blev stille og roligt eskorteret væk fra Paludan.

Provo-politikeren er på regulær Danmarksturné med sine budskaber. Forleden var han i det vestlige Aarhus, hvor han blev mødt med tomater i stedet for kærlighedsbannere.

Stram Kurs streamede hele Grenaa-besøget på partiets Facebook-side.

Publiceret 15 October 2018 14:50