Politik: Aleksander Myrhøj stiller op til Folketinget

Det er mindre end et halvt år siden, at Aleksander Myrhøj for alvor trådte ind i politik, efter han blev valgt til kommunalbestyrelsen ved valget i november, men det holder ikke den unge SF'er tilbage. Derfor melder han sig nu som folketingskandidat for SF i Østjyllands Storkreds.

"Jeg har nogle mærkesager, jeg går ind for og mener, der skal til, for at vi skaber et godt samfund, og når man træder ind i politik, går det op for en, at det ikke er alt, der kan rykkes fra ét sted, og alt kan ikke løses fra kommunen. Så får man blod på tanden og vil gerne være med der, hvor man kan rykke ved endnu mere," forklarer Aleksander Myrhøj om sit kandidatur

Mellem

Ved valget i november høstede Aleksander Myrhøj 259 personlige stemmer, der gerne så ham i kommunalbestyrelsen. Hvis SF'eren bliver valgt til Folketinget bliver han dog nødt til at trække sig fra lokalpolitik, idet SF som parti ikke går ind for dobbeltmandater. Aleksander Myrhøj er imidlertid ikke bange for, at hans lokale vælgere bliver skuffet, hvis det ender således.

"Jeg er rigtig glad for at sidde i kommunalbestyrelsen, men som jeg ser det, så bliver Djursland alt for ofte overset, når der træffes beslutninger i landspolitik. Derfor er vi nødt til at råbe højere. Så det er jo stadig Djursland, jeg vil kæmpe for. Det bliver bare på en lidt større bane," konkluderer Aleksander Myrhøj.

Der er endnu ikke en endelig liste over SF's folketingskandidater i Østjyllands Storkreds.

Publiceret 15 May 2018 20:00