Vinderpigerne fra Grenaa IF: Caroline, Mathilde, Emma, Emmely, Nanna, Josefine, Mia, Nana, Frederikke, Malou, Cecilie.

Vinderpigerne fra Grenaa IF: Caroline, Mathilde, Emma, Emmely, Nanna, Josefine, Mia, Nana, Frederikke, Malou, Cecilie. Pressebillede

Guld til Grenaa-pigerne

Årgang 2007 helt til tops i Nørhalne Cup

Af
Søren Andersen

GRENAA Nordjylland var målet, da Grenaa IF Fodbold i Kristi Himmelfartsferien havde flere hold med til Nørhalne Cup - et stort internationalt ungdomsstævne.

Et at holdene var årgang 2007-pigerne, der virkelig spillede en flot turnering.

11 piger havde tilmeldt sig turen, og de tog afsted med bussen torsdag morgen klokken 6.30, vel vidende at der ventede tre hårde kampe torsdag, men pigerne var klar fra start og vandt den første kamp mod et norsk hold med sikre 6-0, hvorefter Ikast KFUM blev besejret med 2-0, inden det blev 1-1 imod TSV.

Fredagen bød på en sejr uden kamp, inden gruppefinalen imod Greve skulle afgøre om pigerne ville blive nummer 1-2 eller 3 i puljen. En tæt og helt lige kamp sluttede 1-1 og dermed var pigerne puljevindere og klar til semifinalen lørdag eftermiddag.

Fysisk stærke tyskere

Her ventede et fysisk stærkt tysk hold. De tyske piger var en del større end Grenaapigerne, men pigerne lod sig ikke kyse og tacklede igennem og kæmpede flot, det var dog tyskerne der bragte sig foran og pigerne hang lidt med hovedet, men træner Peter Vedersø fik i pausen banket lidt mod og humør ind i pigerne, der kom stærkt ud til anden halvleg, og med to flotte mål vandt pigerne 2-1 og var finaleklar.

Her ventede lidt overraskende Greve, som pigerne havde mødt i puljen, men de havde meget overraskende slået Vejle ud i semifinalen.

Finalen blev lige så spændende som flere af de andre kampe, og der var ikke de store chancer til nogen af de to hold, men hård kamp om midtbanen. Men midt i anden halvleg kom Grenaa foran 1-0 på et flot langskud. Men glæden varede kort, da Greve udlignede til 1-1 kort efter, som blev kampens resultat.

Straffesparksafgørelse

Hermed skulle det hele afgøres på straffespark, og Grenaa valgte de fem skytter der skulle skyde. Her viste det sig at Grenaa-pigerne havde de bedste nerver og ikke mindst den bedste målmand. Grenaa scorede på de tre første spark og da målmand Mia samtidig viste klassen og reddede alle tre spark var kampen afgjort og guldmedaljerne og pokalen i hus.

Dermed var tre fantastiske dage kulmineret på bedst tænkelig vis, og det blev fejret med fest og sang i bussen hjem til Grenaa lørdag aften.

"Pigerne har haft det fantastisk sammen socialt og samtidig leveret på højt niveau i alle kampene, men det var også nødvendigt, da alle de hold, de mødte spiller i A-rækken, som er højeste niveau i denne årgang, så det siger jo alt om den flotte præstation," sagde en glad og stolt træner Peter Vedersø med meget hæs stemme efter finalesejren.

Pigerne: Caroline, Mathilde, Emma, Emmely, Nanna, Josefine, Mia, Nana, Frederikke, Malou, Cecilie

Publiceret 15 May 2018 13:51