Jens Meilvang ser ikke vejen til Christiansborg som lang og snoet - som andre mere pessimistiske iagttagere gør det Foto: Lars Norman Thomsen

Jens Meilvang ser ikke vejen til Christiansborg som lang og snoet - som andre mere pessimistiske iagttagere gør det Foto: Lars Norman Thomsen

Borgen:

Jens Meilvang vil ikke nøjes med at være bænkevarmer

Liberal Alliances folketingskandidat på Djursland tror på, at han kan få de nødvendige godt 2.000 personlige stemmer, der kan sende ham på Christiansborg

Af
Af Lars Norman Thomsen

Jens Meilvang er tæt på at have det hold af støtter på plads, der skal hjælpe ham med markedsføring og lang række praktiske ting, ikke mindst profileringen på de sociale medier, når valgkampen forud for næste folketingsvalg spidser til.

Næste folketingsvalg skal afholdes i Kongeriget Danmark senest 17. juni 2019. Selv tipper Meilvang, at statsminister Lars Løkke Rasmussen trykker på valgknappen i maj 2019.

På Liberal Alliances opstillingsmøde i Østjyllands Storkreds i Horsens forleden skulle der stemmes om placeringen på listen af de opstillede kandidater. Her valgte de cirka 70 fremmødte medlemmer at placere Jens Meilvang på en tredjeplads - blandt syv kandidater - efter partiets nuværende medlemmer af Folketinget; Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og Carsten Bach.

"Det er jeg meget stolt og beæret over, og det er med til at styrke min tro på, at jeg har en chance for at blive valgt," siger Jens Meilvang.

Han skal realistisk bedømt have samlet et pænt stykke over 2.000 personlige stemmer for at komme i nærheden af Christiansborg. Ved folketingsvalget i juni 2015 fik Liberal Alliance 3.039 stemmer i Djurskredsen - 5,9 procent af stemmerne.

- Hvorfor er dit projekt overhovedet realistisk, Jens Meilvang?

"Ved kommunalvalget i november 2017 fik jeg 1.024 personlige stemmer i bare Norddjurs Kommune. Kloge folk har fortalt mig, at det er en god indikator for, at jeg har en chance for at blive valgt. Nu kan jeg trods alt samle stemmer i hele Østjylland."

Afløser Zeidler

Jens Meilvang har afløst den detroniserede Per Zeidler som folketingskandidat i Djurskredsen. Zeidler fik ved folketingsvalget 759 personlige stemmer.

Per Zeidler er ikke længere medlem af Liberal Alliance.

Djurslands borgerlige stemme

Jens Meilvang vil bruge det næste år - hvis der går så lang tid - til at slå sit navn fast over for borgerne på Djursland.

"Jeg vil selvfølgelig markere mig som en borgerlig stemme på Djursland som i kommunalpolitik har vist, at jeg kan forhandle med andre partier om at finde løsninger. En, der kender Djursland, fordi jeg altid har haft bopæl her og vil vedblive med at have det."

Det tidligere Venstre-medlem skiftede i juli 2012 til Liberal Alliance.

Inden da forsøgte han uden held at blive borgmesterkandidat for Venstre i Norddjurs, men medlemmerne vejede ham og fandt ham for ung.

Forbliver i lokalpolitik

Jens Meilvang har ingen planer om at stoppe i Norddjurs Kommunalbestyrelse, hvis han formår at få et kontor på Christiansborg.

"Nej, det har jeg ikke. Jeg vil vurdere de første par måneder, hvordan jeg kan få mit arbejde på Christiansborg og i Norddjurs Kommunalbestyrelse til at spille sammen."

Jens Meilvang har dog besluttet, at han vil droppe hvervet som formand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs.

"Jeg kan ikke være udvalgsformand og folketingsmedlem på samme tid, det er ikke muligt rent tidsmæssigt."

Publiceret 02 May 2018 13:41