Aarhus Airport flyver højt: Vild vækst i passagertal

Lufthavnen havde 40 procent flere passagerer i april i år end sidste år

De mange nye udenlandsruter kan nu for alvor aflæses på passagertallet i Aarhus Airport.

Lufthavnen har i foråret åbnet SAS-ruter til Stockholm, München, Oslo, Nice og Mallorca. Det har givet en stigning i udenrigstrafikken lyder på hele 77,4 procent i april 2018 i forhold til april 2017.

Indenrigstrafikken er samtidig steget med 17,8 procent, mens chartertrafikken er faldet med 31,2 procent, hvilket ifølge lufthavnen skyldes, at påsken i år faldt i marts og ikke i april som sidste år.

Samlet set er flytrafikken i april steget med 39,6 procent målt på passagerer i forhold til april sidste år.

"Det ekstraordinært store spring i udenrigstrafikken skyldes i overvejende grad de mange nye SAS-ruter, selv om flere af ruterne faktisk kun har været åbne i et par uger. Det fortæller sin helt egen historie om det fremtidige potentiale. Derudover bliver udviklingen hjulpet på vej af Czech Airlines’ rute til Prag og Ryanairs rute til Gdansk. Det er klart, at de mange nye ruteåbninger også gør en markant forskel for lufthavnens samlede trafik, og det er heldigvis et billede og en vækst, som vi kommer til at se meget mere af i 2018," siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg i en pressemeddelelse fra Aarhus Airport.

Direktøren peger på, at de mange nye ruter samtidig øger tilgængeligheden til en lang række nye destinationer, som Aarhus Airport ikke selv har direkte flyvninger til. Særligt populær er i den forbindelse Oslo, hvor østjyske forretningsrejsende i stor stil benytter sig af muligheden for at flyve videre til blandt andet Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Også via München er transfer-trafikken betragtelig, idet den tyske lufthavn tilbyder flyvninger til 30 destinationer, som er svært tilgængelige via Københavns Lufthavn, oplyser Aarhus Airport.

Baseret på de nye passagertal er den største rute i Aarhus Airport stadigvæk SAS' indenrigsrute mellem Aarhus og København, der fragter næsten 200.000 personer om året. Herefter følger Ryanairs rute til London og SAS-ruten til Oslo.

jr

Publiceret 02 May 2018 12:43