Bodil Rosenborg boede nær Gammel Estrup. Hendes mor arbejdede i mosen i Pindstrup, og fik på et tidspunkt et lille ishus ved siden af deres hus.

Bodil Rosenborg boede nær Gammel Estrup. Hendes mor arbejdede i mosen i Pindstrup, og fik på et tidspunkt et lille ishus ved siden af deres hus.

Udstilling:

Gl. Estrup fortæller lokal historie i ny udstilling

Herregårdsmuseet viser erindringer og fotos fra privatpersoner

Herregårdsmuseet Gammel Estrup har netop åbnet udstillingen Mit Gammel Estrup, som består af genstande og fotografier, minder og erindringer fra privatpersoners møde med herregården.

“Herregården Gammel Estrup har altid været nært forbundet med lokalsamfundet. Mange lokale har generationer af forfædre og formødre, der har tjent og måske endda boet på herregården. Mens andre har mere nutidige erindringer fra Gammel Estrup om udflugter, bryllupper, skolebesøg, spejderture og meget andet. Det er alle disse gode historier, vi fortæller,” forklarer museumsinspektør Marie Aaberg Andersen i en pressemeddelelse fra Gammel Estrup.

Ny rolle til herregården

Historisk var herregårdene de største arbejdspladser i lokalområdet. Men i takt med mekaniseringen af landbruget i løbet af 1900-tallet, arbejdede færre og færre i herregårdens skove, marker og stalde.

Derfor fik herregårde som Gammel Estrup med tiden en ny rolle i lokalsamfundet, f.eks. som ramme om familiebegivenheder og som lokalt samlingssted.

”Mange er f.eks. blevet døbt eller gift i slotskapellet på Gammel Estrup, og vi ved, at man i nyere tid har samledes på stedet i forbindelse med store begivenheder som Danmarks befrielse i maj 1945, sankthans-aftener osv. Herregården er på den måde en del af lokalbefolkningens fælles erindring og identitet, som det er vigtigt at bevare”, siger Marie Aaberg Andersen.

Særudstillingen kan opleves frem til 27. maj på Gammel Estrup.

jesl

Hvis man sidder inde med en historie eller et minde, fotografier eller genstande fra Gammel Estrup, så samler museet i hele 2018 ind til en vidensbank til fremtidige forsknings- og formidlingsprojekter på Gammel Estrup. 

Henvendelser stiles til Marie Aaberg Andersen, Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Randersvej 2, 8963 Auning eller ma@gammelestrup.dk.

Publiceret 08 March 2018 15:00