Jens Busk fra Djursland Isolering ApS ses her ude på en af de mange isolerings-opgaver, som Grenaa-firmaet har gang i for tiden.

Jens Busk fra Djursland Isolering ApS ses her ude på en af de mange isolerings-opgaver, som Grenaa-firmaet har gang i for tiden.

Forårsmesse:

Gamle aviser bliver til miljø-isolering

Gamle aviser kan ikke kun bruges til at pakke fisk ind i. De er også ganske fortræffelige, når der skal fremstilles papiruld, som er et effektivt og miljøvenligt isoleringsmateriale.

Det fortæller Jens Busk, der driver virksomheden Djursland Isolering ApS fra adressen Egevej 18 i Grenaa.

I mange år drev han tømrervirksomhed i Låsby men har de seneste år haft både sit firma og sin private bolig på Djursland.

Jens Busk er uddannet tømrer, men arbejder nu primært med isoleringsopgav

er og som en niche med forskellige former for algebehandling af tage, fliser og facader.

Det med isolering af boligen tog han for alvor op midt i 1970èrne, og i dag er der i firmaet på helårsplan beskæftiget tre mand inklusiv mester selv.

I de senere år siden 2010 er det materialet papiruld, der for alvor har taget over fra rockwool, flamingo og forskellige former for skum og det som Jens Busk for alvor sværger til.

“Det er et rent dansk produkt, som bliver fremstillet i Hillerød af fortrinsvis genbrugspapir suppleret med restpapir og fejlproduktion fra papirværkerne”, fortæller Jens Busk, der har kunder over hele Djursland men også kommer omkring i det kronjyske område og i byer som Odder og Horsens.

 

Slipper lettere fugten fri

“Papiruld har nogle egenska.ber, som de andre former for isolering ikke har. Vi kan bygge et nyt hus uden dampspærre i alle ikke-vådrum. Vi får også flere og flere byggefirmaer og håndværkere som kunder. Vi har også en del opgaver med efterisolering,”fortæller Jens Busk, der fremhæver papirulds evne til at lade fugten slippe fri igen i forhold til mange andre former for isoleringsmaterialer.

Papiruld er tilsat brandhæmmende salte for at give den påkrævede beskyttelse mod flammer og gløder så materialet kan godkendes i en brandklasse, der kan sidestilles med klasse B-materialer

Djursland Isolering ApS tilbyder energivejledning, termofoto og gennemgang af hus, gratis tilbud på isolering med papiruld og den komplette løsning med isolering eller efterisolering og neopixels til krybekælder.

Selv om papiruld har været anvendt i ganske mange år er det stadig et materiale under udvikling.

Senest er der sket forbedringer i forhold til evnen til at lydisolere bedre.

For tiden er der god gang i isoleringsopgaverne og med ekstra frostgrader og bidende kulde, ja så ringer telefonen lidt oftere hjemme hos Jens Busk.

“Så for mig så må frosten godt blive hængende”, kommer det med et stort smil fra Jens Busk, der siden 2010 har været fast inventar med sin firmastand på Forårsmessen i Grenaa Idrætscenter..

Publiceret 07 March 2018 19:00