De tre, der frem til 2020 står i spidsen for Business Region Aarhus. Foto: Jacob Lerche

De tre, der frem til 2020 står i spidsen for Business Region Aarhus. Foto: Jacob Lerche

Jan Petersen ny business-formand

Tre nye i spidsen for Business Region Aarhus frem til 2020

Af
Af Søren Andersen

NORDDJURS: Borgmester i Norddjurs, Jan Petersen, S, sætter sig i formandsstolen i Business Region Aarhus - hvor han afløser den tidligere Randers-borgmester Claus Omann Jensen, V. Borgmester Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune, er ny næstformand. Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, står de tre i spidsen for det østjyske erhvervssamarbejde frem til 2020. Rotationen i formandskabet sker i forlængelse af de 12 østjyske byråds konstitueringer.

“Når en million østjyder står sammen, opstår der muligheder. Det har allerede vist sig med flotte resultater på områderne for infrastruktur, fødevarer, turisme, adgang til genbrugspladser mv. Sammen har vi kritisk masse, og sammen med erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer udvikler vi løsninger på udfordringer, rydder forhindringer af vejen, styrker vores erhvervsklynger og skærper konkurrenceevnen. Både nationalt og internationalt. Det glæder jeg mig til at videreudvikle,” siger Jan Petersen.

Østjyske interesser

Business Region Aarhus fokuserer på østjyske interesser for at styrke produktivitet og vækst. Bag det politiske netværk er 12 byråd og kommunalbestyrelser og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, organisationer og videninstitutioner. Tilsammen udgør Business Region Aarhus landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for 33 procent af fødevareeksporten og over 20 procent af landets industrieksport.

“Den østjyske erhvervsstruktur består af store globale industrivirksomheder, de mest robuste og levedygtige iværksættervirksomheder i hele Danmark og dygtige vækstvirksomheder, der stiger markant i antal i Østjylland. Denne kombination af forskellige styrker gør det til en endnu mere spændende opgave at forløse de store potentialer, der er i vores erhvervsmæssige styrkepositioner, i et stærkt partnerskab,” siger den nye næstformand, Ulrik Wilbek.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard tilføjer: “I takt med at byernes rolle er vokset, er den internationale konkurrence mellem byregioner skærpet betydeligt. Det kræver, at Aarhus sammen med Østjylland videreudvikles som en sammenhængende byregion med høj mobilitet og erhvervsmæssige styrker, der har national og international gennemslagskraft. Virksomheder, medarbejdere, turister og studerende fra ind- og udland kigger på Østjyllands udbud af rammebetingelser, ikke på kommunegrænser og byskilte.”

De 12 kommuner i den østjyske byregion er Hedensted, Horsens, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus Kommune.

Publiceret 02 March 2018 13:41