Kommentar:

Put offerkortet væk

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

Dansk Folkeparti kan tilsyneladende fortsat ikke komme sig over, at partiet på valgnatten i november 2017 placerede sig selv på et sidespor i kampen om posterne i det nye byråd.

Dansk Folkeparti mødte frem uden skyggen af en forhandlingsstrategi, og derfor gik det, som det gik.
Det bør partiets ledende kræfter tage ved lære af.

Man kan ikke i en valgkamp være en del af et blåt valgforbund, og så komme med kryptiske udmeldinger om, at man måske godt kan bakke en rød borgmester op, hvis det kan betale sig. Læs give magt og indflydelse i form af udvalgsposter og endog formandsposter.

Dansk Folkepartis kluntede forsøg på at holde debatten i kog om, at de øvrige blå partier lavede et barn på Dansk Folkeparti på valgnatten, blev markeret på de første udvalgsmøder i sidste uge i det nye byråd.

Samtlige tre DF'ere bragte sig selv i forslag til en næstformandspost, men fik en kurv af de øvrige.

Dansk Folkepartis lille indledende happening blev ikke vellykket. Hvis det var ment som et forsøg på at teste de øvrige partiers villighed til at se til Dansk Folkeparti og respektere partiet, var missionen dømt til at mislykkes på forhånd. Helt grotesk kom det til at se ud i NTM-udvalget, hvor DF's Per Dalgaard forud for mødet havde takket nej til at blive næstformand, som han ellers var blevet stillet i udsigt af Claus Wistoft (V).

På selve mødet foreslog Per Dalgaard så sig selv.

Gruppeformand Michael Mikkelsen kom heller ikke til fadet i PUK-udvalget. Han mødte op med en klar formodning om, at han havde formand Riber Anthonsens (V) opbakning for at undgå, at få to Mørke-folk som formand og næstformand.

Riber Anthonsen kendte tilsyneladende ikke til, at der er i byrådet hersker en uskreven gentleman agreement om, at en blå formand skal have en rød næstformand eller omvendt.

Det fik han fortalt af sin gruppeformand, Claus Wistoft, inden mødet, og det måtte han handle efter.

Gruppeformand Michael Mikkelsen vil så gerne gøre Dansk Folkeparti comme il faut hos det øvrige byråd.

Hvis det er strategien, så stop de små og store symbolpolitiske falbelader og gå i stedet til arbejdet med åben pande uden konstant at spille offerkortet.

Gruppeformanden er i høj kurs hos de øvrige i byrådet. Aktiekursen på en politiker kan imidlertid hurtigt falde.

Publiceret 25 January 2018 05:00