Carla Hoeg Mikkelsen og Martin Vestergaard skal spille hovedrollerne i 'Tågen i Bakkerne'. Foto: Per Wied

Carla Hoeg Mikkelsen og Martin Vestergaard skal spille hovedrollerne i 'Tågen i Bakkerne'. Foto: Per Wied

Audition:

Egnsspillet Tågen i Bakkerne

Djurslands Folkehøjskole med blæksprutten Mai Wied som primus motor og udfarende kraft søger kvinder, mænd, piger og drenge til ny teaterforestilling

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kan du spille Viking? Kan du synge eller danse? Er der en Norne eller en Elver gemt i dig?

Hvis du kan svare ja til et eller flere af de tre spørgsmål, så bør du læse det følgende med ekstra store øjne.

Djurslands Folkehøjskole barsler nemlig med et nyt egnsspil, 'Tågen i Bakkerne', i det fri. En totalteaterforestilling, der er en fortsættelse af 'Myten om stenene' som handlede om overlevelse, kærlighed, frygt og overmenneskelige kræfter og blev spillet med Poskær Stenhus ved Agri som velvalgt kulisse.

'Myten om stenene' spillede i maj 2016 – og blev set af 1.200 tilskuere.

Der er atter Mai Wied, dramatiker, komponist og lærer på Djurslands Folkehøjskole, der er idemager til det kommende egnsspil.
Hun har har brugt de sidste 2 år på at finde den perfekte scenografi, skrive manuskriptet og musikken – og søge de penge hjem, der gør teaterprojektet muligt.

'Myten om stenene' var en stor kunstnerisk og publikumsmæssig succes i maj 2016. Nu er Djurslands Folkehøjskole klar med totalteater igen ude på Mols. Foto: Lars Norman Thomsen

'Myten om stenene' var en stor kunstnerisk og publikumsmæssig succes i maj 2016. Nu er Djurslands Folkehøjskole klar med totalteater igen ude på Mols. Foto: Lars Norman Thomsen

Kom til audition

Lørdag 20. januar kan alle, der går med en skuespiller, sanger eller danser i maven, få lejlighed til at vise deres evner foran forestillingens instruktør, Pierre Miehe-Renard og Movement director, Vittoria Lasorella.

Det sker i Djurslands Folkehøjskoles sal i Drammelstrup i tidsrummet klokken 14 til cirka 16.

Her vil Pierre Miehe-Renard og Vittoria Lasorella udvælge de skuespillere, sangere og dansere der skal i gang med øvningen frem mod det store egnsspils premiere 24. maj.

Prøverne begynder i midten af marts måned.

'Tågen i Bakkerne' skal opføres ved Tremosegaard nær den glemte landsby på Mols, Toggerbo. Den har ligget her siden jernalderen, men i dag er her først og fremmest liv, når der er spejdere i det nærliggende spejdercenter med samme navn.

Tremosegård er et dødishul med vand i bunden.

Tre hovedroller er besat

Der er sat navn på, hvem der skal gestalte forestillingens tre hovedpersoner. Rollerne som den unge vikingekvinde Freja og hendes storebror Timo – spilles af Carla Hoeg Mikkelsen og Martin Vestergaard. Og rollen som Elverdronning bliver spillet af sangerinden Mariann Mikkelsen.

Djurslands Folkehøjskole, der tidligere hed Råmosegård, er en folkehøjskole, der tager særlige hensyn til udviklingshæmmedes uddannelse. Den åbnede i august 2002 og har plads til 50 elever.

Højskolens udviklingshæmmede teaterelever deltager naturligvis i teaterprojektet på lige fod med de professionelle og alle amatørerne.

”Det er inklusion på højt plan. Nu ved vi at det virker. Vi glæder os vanvittigt til at komme rigtigt i gang igen – og til at se Elvere danse på vandet,” lyder det fra idemager Mai Wied.

  • Interesserede kan tilmelde sig til audition via mailadressen: egnsspil.djursland@gmail.com
  • Teaterprojektet støttes af: Spar Nord Fonden, Fijoloca Fonden, Nordeas Lokalfond, Djurslands Bank, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og Koda Dramatik

Publiceret 03 January 2018 08:42