Erik Sejer fortæller i Radio Djursland om mejeriet Brolykke, som hans forældre drev i Grenaa.

Erik Sejer fortæller i Radio Djursland om mejeriet Brolykke, som hans forældre drev i Grenaa.

Mejeriprogram genudsendes

Af
Af Søren Andersen

GRENAA: Lyttere af Radio Djursland vil gerne høre historien om Mejeriet Brolykke i Grenaa. Der bliver ved med at komme forespørgsler på at høre programmet igen – så derfor genudsendes det 6. januar klokken 16.
Fra 1949 til 1974 blev Mejeriet Brolykke ejet og drevet af nygifte bogholder Edith Kristensen, født i Ikast, og driftsleder Poul Rasmussen, født i Ballerup. De havde truffet hinanden på Rønbjerg Is og sammen flyttede de til Grenaa for at tage kampen op med det lukningstruede private mejeri Brolykke.
Efter et langt sejt træk til midten af 1950"erne var antallet af leverandører og mælkemængden så stor, at oste- og smørproduktionen alle ugens hverdage kunne sendes med vognmand til forskellige ostegrossister.
Samtidig blev der sat ny produktion af smeltet ost, også kaldet smøreost, i værk. Det var langtidsholdbart og blev solgt dels i Danmark og dels til eksport i USA og Italien. En Grenaa-pige var på au pair-udveksling og kunne overrasket finde Brolykke smøreost i en køledisk i et såkaldt supermarked i Californien. Produktionen af smøreost gav anledning til en omdiskuteret sag, som sønnen Erik Sejer kommer ind på i udsendelsen.
Brolykke Ost fungerede ved opkøb af oste på forskellige mejerier, som fremstillede kvalitetsprodukter, og som så blev lageret og pakket i Brolykkes eget folie. Salget skete fra butikken og fra salgsvogne i Grenaa, Odder, Aarhus, Ebeltoft, Kolind og flere andre lokaliteter gennem de mange år.

Publiceret 02 January 2018 09:16