Det skal nok rode lidt, før det bliver endnu bedre, og derfor ser Ib Baastrup og Helle Birgitte Gradmann også særdeles meget frem til, at de kan byde indenfor i de nye rammer. Foto: Simon Carlson

Det skal nok rode lidt, før det bliver endnu bedre, og derfor ser Ib Baastrup og Helle Birgitte Gradmann også særdeles meget frem til, at de kan byde indenfor i de nye rammer. Foto: Simon Carlson

Ældre:

En ny ramme om det gode seniorliv

Bakkegården i Ebeltoft bliver til Solbakken

Af
Af Simon Carlson

Der dufter nyt. Det er en ret god start, når man gerne vil søge hen imod et nyt image, der skal signalere, at aktivitetscentret på Nørreport i Ebeltoft ikke er “De Gamles Hjem”.

“Når man er 70 år i dag, så ser man altså ikke sig selv som gammel. ” siger Ib Baastrup.

Han er medlem af centerrådet og en af foregangsmændene i det projekt, som i øjeblikket er i gang i aktivitetscentret, der hidtil har været kendt som Bakkegården. Fremover kommer centret til at hedde Solbakken. En ny og lidt anderledes fremtid skulle således gerne være på vej.

“De pensionister, der kommer i disse år, det er jo 60'er-generationen. De ved godt, hvad de vil have, og mange af dem vil gerne bidrage med noget. Det holder hjernen i gang, så man ikke sidder og falder hen i sofaen derhjemme,” uddyber Ib Baastrup, som i øvrigt er nyvalgt medlem af Ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Tidligere hed det “De Gamles Hjem”, så “Bakkegården”, men snart bliver aktivitetscentret på Nørreport til “Solbakken”, og det varsler nye og lysere tider

Tidligere hed det “De Gamles Hjem”, så “Bakkegården”, men snart bliver aktivitetscentret på Nørreport til “Solbakken”, og det varsler nye og lysere tider

Flere fællesskaber

Og der bliver rigeligt at holde sig i gang med i de nye rammer. Centeret er i gang med en stor ombygning af lokalerne.
Her vil den daglige trafik af mennesker stadig være en blanding af visiterede borgere til genoptræning og de andre tilbud, centeret byder på, sammen med en masse andre borgere, der bruger stedet. Men ombygningen betyder også, at der bliver endnu mere plads til at indrette rum til aktiviteter, der kan være med til at skabe fællesskaber blandt området seniorer, fortæller Helle Birgitte Gradmann, der er daglig leder af aktivitetscentret.
“Vi vil rigtig gerne henvende os til folk, der har lyst til at komme herned og være med til at skabe det indhold, der skal være i de nye rammer. Lige nu går vi blandt andet med tanker om et grovværksted, og det kunne jo være fantastisk, hvis nogle går med lysten til at bruge hænderne eller give noget viden om håndværk videre. Så kan vi skabe det sammen her,” fortæller forklarer Helle Birgitte Gradmann.

Her sker noget

På nuværende tidspunkt findes der allerede masser af forskellige foreninger og små klubber i huset. Håbet er, at der kan komme mange flere til, når ombygningen er færdig i det tidlige forår. Men Solbakken kommer til at indeholde endnu mere end det. Aktivitetscentret skal i endnu højere grad være et mødested. Et sted hvor også nye relationer kan opstå. Centerets café er således også under fuldstændig ombygning, så den i sin større og hyggeligere form indbyder til, at man også kan smutte ind og nyde en kop kaffe og læse avisen. Derudover bliver der etableret en helt ny bemandet reception. Begge dele bliver drevet af frivillige. Og der er altid plads til flere, bemærker Ib Baastrup og Helle Birgitte Gradmann.

“Efter et langt arbejdsliv kan man godt være ude i en søgen efter, hvad man nu skal bruge de 37 timer til. Ebeltoft er det sted med flest seniorer i Syddjurs Kommune, og de kræver, at der sker noget. Det gør der her,” lyder løftet fra de to.

Fra Bakkegården til Solbakken

Både stuen og 1.salen er i øjeblikket under stor ombygning.
I stuen bliver caféen blandt andet gjort større, og der åbnes ud til en stor terrasse. På 1. sal er de tidligere små ældreboliger slået sammen til store lyse lokaler. I det ene indrettes et stort udstyret træningslokale, mens det andet er gjort klar arrangementer som eksempelvis foredrag og musik. 

I januar indbyder Solbakken til inspirationsmøde. Her vises huset frem, og det er muligt at byde ind med gode idéer.

Publiceret 02 January 2018 11:04