Pressefoto af eksportvirksomhed.

Pressefoto af eksportvirksomhed.

Her går det godt:

"Jobfesten i Østjylland fortsætter"

Antallet af jobs i Østjylland er det højeste i de seneste 10 år

Det går godt med beskæftigelsen i Østjylland. Sådan lyder det fra Business Region Aarhus, der består af 12 østjyske kommuner.
Ifølge nye tal fra Business Region Aarhus er der alene i det seneste år skabt 7.000 nye fuldtidsjobs i den private sektor i de 12 østjyske kommuner. Det svarer til en vækst på tre procent, hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 procent, og der er nu 450.000 lønmodtagerjobs i regionen, hvilket er er mere, end da finanskrisen begyndte i 2008. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.
"Den østjyske jobfest fortsætter. Omregnet til fuldtidsstillinger er der skabt mere end 21.000 fuldtidsstillinger siden 2. kvartal 2013, som var krisens beskæftigelsesmæssige lavpunkt i det østjyske. Herefter har vi hvert år ligget over landsgennemsnittet i forhold til jobskabelse," siger Peter Sørensen, der er borgmester i Horsens Kommune og medlem af formandskabet i Business Region Aarhus.
Det er især inden for sektorerne 'Møbler og beklædning', 'Bygge og bolig' samt 'Turisme', der er skabt nye arbejdspladser. Alle disse sektorer har internationale aktiviteter, og det understreger behovet for sprogkompetencer hos medarbejderne samt international arbejdskraft, siger Peter Sørensen.

Eksport og iværksættere

Industrivirksomheder med eksport udgør seks procent af alle virksomheder i Østjylland, men står for en tredjedel af den samlede omsætning i Østjylland og næsten to tredjedele af eksporten. Store industrivirksomheder som Danish Crown, Arla Foods, Vestas og Terma tegner sig for halvdelen af industrieksporten.
Business Region Aarhus fremhæver også de østjyske iværksættere som de mest levedygtige i hele landet. Iværksættervirksomheder fra 2010-2015 har bidraget med cirka 24.000 arbejdspladser. Det svarer til 7,4 procent af den samlede private beskæftigelse i 2015.
"Styrken i den østjyske erhvervsstruktur er diversiteten (forskelligheden). Kombinationen af store industrivirksomheder, der er internationalt konkurrencedygtige, de mest robuste og levedygtige iværksættervirksomheder i hele Danmark og de dygtige vækstvirksomheder, der stiger markant i antal i Østjylland," siger Peter Sørensen.
jr
 

Business Region Aarhus

Består af 12 østjyske kommuner, en million borgere og en halv million arbejdspladser. Den østjyske millionby er landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for eksempel for over 20 procent af landets industrieksport. Blandt regionens styrker er informations- og kommunikationsteknologi, produktion og innovation af fødevarer og industriproduktion.

Kilde: Business Region Aarhus

Publiceret 27 December 2017 06:00