Jesper Yde Knudsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Jesper Yde Knudsen. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17 - debat Syddjurs:

Sig undskyld til lærerne og giv dem økonomisk kompensation

Af Jesper Yde Knudsen (Enhedslisten), Syddjurs Byråd, borgmesterkandidat til KV17:

“Med udtalelserne fra tidligere SF-formand Anette Wilhelmsen i bogen “Søren og Mette i benlås” er det blevet tydeligt at der i 2013 ikke var tale om reelle overenskomstforhandlinger mellem lærerne og deres arbejdsgivere, men om aftalt spil mellem regeringen og kommunerne.

Planen var at lockoute lærerne, så man kunne få tømt deres strejkekasse. Regeringen ville så tage initiativ til at gribe ind i overenskomsten og lave en lov, der opfyldte arbejdsgivernes krav men var ligeglad med lærernes ønsker, og sådan blev det.

Hermed var Syddjurs Kommune med til at svigte sine egne ansatte og påføre dem et betydeligt økonomisk tab i et sørgeligt forløb, der ikke på nogen måde kan sammenlignes med en reel overenskomstforhandling.

Resultatet blev dårligere arbejdsforhold for de lærere, der skal sikre faglig kvalitet og trivsel for vores børn i skolerne.

Her er et link til en opfordring jeg skrev kort før lockouten: http://syddjurs.lokalavisen.dk/debat-syddjurs-boer-naegte-at-deltage-i-lockouten-af-laererne-/Syddjurs-Lokale-nyheder/20130322/laeserbreve/130329715/1506

I det netop vedtagne budgetforlig er det endelig lykkedes at få et flertal i byrådet med på at række hånden ud til lærerne og indlede en dialog om udmøntningen af arbejdstidsreglerne for at sikre bedre arbejdsforhold og dermed bedre kvalitet og trivsel for børnene.

En naturlig start på denne dialog kunne være, at Syddjurs Kommune gav lærerne en uforbeholden undskyldning for den måde, de blev behandlet på i 2013. Her ville det være passende med en økonomisk kompensation for de tab, som de urimeligt blev påført i et aftalt spil, der brød med de grundlæggende principper på det danske arbejdsmarked.”
 

Publiceret 01 November 2017 19:15