Lasse Dahl Søren tager et år mere som cheftræner i IF Ådalen, selv om efteråret 2017 ikke har været det sjoveste. Foto: IF Ådalen

Lasse Dahl Søren tager et år mere som cheftræner i IF Ådalen, selv om efteråret 2017 ikke har været det sjoveste. Foto: IF Ådalen

Seriefodbold - Serie 3:

Ådalen nede og smage asfalten

Sejr i sidste spillerunde mod TRIF var ikke nok til at forhindre, at Ådalens bedste seniorhold rykkede ud af Serie 3

Af
Af Lars Norman Thomsen

IF Ådalens bedste seniorafdeling har i flere år været kendetegnet ved en stærk træningskultur, en inkluderende måde at optage nye spillere på, og tre velfungerende seniorhold.

I dette efterår er billedet krakeleret en smule, fordi klubbens bedste hold i Serie 3 sluttede næstsidst og må en tur ned i Serie 4, mens andetholdet i Serie 5 sluttede sidst og tredjeholdet i Serie 6 var ude af stand til at stille hold i tre kampe.

Cheftræner Lasse Dahl Sørensen siger:

“Vi har været hårdt ramt af skader (korsbåndsskader) til sikre førsteholdsspillere, som Kasper 'Loz' Jensen og Frederik 'Frede' Sølvsten, ligesom Nikolaj Voldby forlod os til fordel for en klub i Randers og styrmanden Sebastian Emil Meyer Madsen har været inde ved militæret, og derfor ikke været brugbar i samtlige kampe. Andre har været ude og inde, og vi har stort set ikke kunnet stille med samme hold i Serie 3 i blot to kampe i træk. Det har vi ikke haft en bred nok trup til at kunne klare.”

Førsteholdets situation har svækket de to andre hold mere end godt var, fordi Lasse Dahl Sørensen har været tvunget til at bruge spillere fra andetholdet på førsteholdet, og spillere fra tredjeholdet på andetholdet.

Stemningen god

Trods det resultatmæssigt mistrøstige efterår er stemningen god i Ådalen.

“Jeg hørte da spillerne sige til hinanden i omklædningsrummet, da nedrykningen var en kendsgerning, at så bliver det sjovt til sommer (2018, red.), når der skal være oprykningsfest,” lyder det med et grin fra Lasse Dahl Sørensen.

Om Ådalen skal have to eller tre seniorhold i foråret 2018 er endnu ikke afgjort.

“Vi skal selvfølgelig have førsteholdet med i Serie 4, ligesom vi tilmelder vores andethold i Serie 5, selv om det sluttede sidst i denne sæson,” siger Lasse Dahl Sørensen, til daglig lærer på Ådalsskolen.

“Hvorvidt vi fortsat skal have et hold med i Serie 6, afgør vi først i starten af marts næste år. Det har vi fået at vide af DBU Jylland, at det er tidsnok.”

Træner fortsætter

Lasse Dahl Sørensen fortsætter som cheftræner i IF Ådalen i hele 2018.

“Godt nok lavede vi aftalen, før det stod klart, at vi rykker ned, men jeg regner da med, at vi fortsat har en aftale,” griner Lasse Dahl Sørensen, som fortsat skal have den spillende hardhitter Kaare Brøgger Sørensen med det efterhånden godt slidte korset som spillende assistenttræner og Ådalen-ikonet Kay Sørensen som holdleder.

“Nu holder vi alle en tiltrængt pause frem til slutningen af januar 2018, så vi får sulten efter fodbold tilbage. Flere vil spille indendørs, men det klarer de selv,” siger Lasse Dahl Sørensen, der forventer at have en intakt trup klar, som sandsynligvis også vil indeholde Kasper 'Loz' Jensen og Frederik 'Frede' Sølvsten.

“Mads Espensen og Thomas Mikkelsen skal ud at rejse, men de er hjemme igen til april, så jeg håber og forventer, at alle er klar til endnu en sæson.”

Ådalens førstehold afsluttede sæsonen med en overraskende 4-2 sejr over TRIF-talenterne, der kiksede oprykningen til Serie 2.
Det unge TRIF-hold, som er ved at rådne op i talent, må vente endnu en sæson med at rykke en række op.
"TRIF er min opfattelse 3-4 længder foran Vorup, der rykker op i Serie 2," lydet det rosende fra Ådalens cheftræner.

Publiceret 01 November 2017 23:22