Muntre Uffe Elbæk kommer til Syddjurs torsdag for at skabe hype om partiets tre lokale kandidater. Arkivfoto

Muntre Uffe Elbæk kommer til Syddjurs torsdag for at skabe hype om partiets tre lokale kandidater. Arkivfoto

KV17:

Uffe Elbæks Tour de Håb til Ebeltoft og Hornslet

Den tidligere kulturminister og frontman for debutanterne Alternativet diskuterer delebil og cirkulær økonomi torsdag i Syddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Alternativets Uffe Elbæk er som andre af Christiansborgs ledende politikere til eksamen ved kommunalvalget tirsdag 21. november.
Det kommer til udtryk lige nu ved, at samtlige partiformænd drager land og rige rundt for at gøre deres egne hoser grønne.
Tidligere kulturminister Uffe Elbæk forsøger politisk at sælge en politik, der er mere grøn end det mest grønne billardtæppe.
Derfor hedder hans tur gennem Danmark intet mindre end Tour de (grønne) Håb med associationer til populære massefænomener som både sporten, cykling, og musikken, rockmusik.
Den tidligere kaospilot runder Syddjurs torsdag.
Klokken 15.30 er han, omgivet af partifæller, at finde på Torvet foran det gamle Rådhus i Ebeltoft, hvor delebiler, letbane/kollektiv transport og samkørsel er på dagsordenen.
Man kan få en prøvetur med Uffe Elbæk i en delebil fra det private landsby-delebilsfirma Byensbil.dk, som på markedsvilkår har fået igangsat en delebilsbevægelse i landsbyer. 
 
 

Cirkulær økonomi i Hornslet

Herefter kører Uffe Elbæk og hans følge videre til Hornslet, hvor lokalforeningen Alternativet Syddjurs klokken 16.45 inviterer til rundvisning på virksomheden REFURB på Hornbjergvej, en af Syddjurs' grønne virksomheder, der arbejder med cirkulær økonomi.
Virksomheden modtager brugt IT-udstyr, reparerer og klargør det og sender det tilbage som brugsklart produkt.
REFURB fortæller, hvorfor de er flyttet fra Aarhus til Syddjurs og hvilken betydning det har haft for dem som virksomhed.
Afslutningsvis vil der være en debat om fremtidens arbejdsmarked i Syddjurs og grønne jobs blandt de inviterede partier og fremmødte borgere og virksomheder.   
Det er første gang Alternativet stiller op til kommunal- og regionsrådsvalget.
Partiet stiller op i 83 kommuner med 330 byrådskandidater, heraf tre i Syddjurs, og 28 regionsrådskandidater.
                                                     

Publiceret 01 November 2017 20:37