Alternativet har lavet fremtidens valgplakat, mener Jakob Rauff Baungaard - i bredformat og med levende billeder

Alternativet har lavet fremtidens valgplakat, mener Jakob Rauff Baungaard - i bredformat og med levende billeder

KV17:

Klik på Alternativets valgplakater og få levende billeder

Debutanterne ved kommunalvalget er aldrig længere væk end et smart klik på din smartphone

Af
Af Lars Norman Thomsen

Valgforskere med forstand på valgkampe fortæller, at valgplakater er et af de bedste midler for kandidaterne til at skærpe vælgernes lyst til at stemme, hvad enten det nu er til folketings- eller kommunalvalg.

Derfor er valgplakater i højformat fortsat fast inventar til alle valgkampe, selvom de ikke har udviklet sig i mange år: et personbillede, partibogstav, navn på partiet og navn på kandidaten.Alternativet i bredformat

Alternativet er sammen med Nye Borgerlige debutanter ved kommunalvalget, og førstnævnte har allerede slået fast med indtil flere syvtommersøm, at partiet altid kigger på tre bundlinjer, før der bliver sagt 'go' til et politisk beslutningsforslag: en økonomisk, en social og en grøn bundlinje.

Alternativet giver ikke ved dørene. Alle tre bundlinjer skal være sorte for, at partiet vil stemme ja til et forslag. Det er ikke nok med to sorte og en rød bundlinje.

Når det gælder valgplakater i Syddjurs, tænker partiet også anderledes end de øvrige.

“I Alternativet lægges ansvaret frit ud til lokalforeningerne om, hvordan de lokale valgplakater skal se ud. Det har vi udnyttet i Alternativet Syddjurs til at skabe fremtidens valgplakat,“ forklarer en af partiets tre kandidater i Syddjurs, Jakob Rauff Baungaard, Mørke. 

I modsætning til gængse valgplakater, der stort set alle er i højformat - velsagtens fordi formatet passer bedst til en lygtepæl - så er samtlige Alternativets valgplakater i bredformat. 

“Vi kobler værdier og mærkesager sammen på plakaterne. Men det mest revolutionerende er, at vi har lagt en video på hver valgplakat med kandidatens budskab direkte leveret til borgeren, der ser dette. Her udnytter vi muligheden for at tale politik og opfordre til dialog efterfølgende på de sociale medier,” fortæller Jakob Rauff Baungaard.

Rent teknisk foregår det ved, at man scanner valgplakaten med sin smartphone gennem app'en '4Dscan'. Herefter vil man pludselig opleve, at valgplakaten bliver til levende billeder i form af en video med kandidaten på plakaten.

Publiceret 01 November 2017 14:14