Inger Terkelsen (th.), der her ses sammen med borgmester Claus Wistoft (V), opstiller for Liberal Alliance: Foto: Lars Norman Thomsen

Inger Terkelsen (th.), der her ses sammen med borgmester Claus Wistoft (V), opstiller for Liberal Alliance: Foto: Lars Norman Thomsen

KV17 - debat Syddjurs:

Stop nu klagesangene om børnetallene

Af Inger Terkildsen, kandidat for Liberal Alliance ved KV17:

"Vi skal tænke os alvorligt om, når vi hele tiden sætter uro og angst i vores børnefamilier. Vi skal hele
tiden høre om et faldende børnetal, og vi skal måske, måske ikke, lukke skoler.

Vi skal som opstillede politikkere til næste periode i byrådet tænke:  Hvordan kan vi tiltrække nye borgere? Hvordan kan vi lave vores skoler attraktive og måske forskellige, så man har nogle valg til sine børn?

Jeg tror på, at vi kan have gavn af, at der findes skoler, som er store, andre må gerne for mig være små. Det kunne måske også være nemmere at inkludere børn, når der ikke er 24 andre børn i klassen.

Vi skal altid regne på, hvad et barn koster eksempelvis i Thorsager, og hvad det koster i Hornslet. Hvorfor det?

Vi ved, hvor meget det betyder, at der trods alt, er en skole og en købmand.  Vi skal væk fra at centralisere det hele. Vi kan ikke alle bo i Rønde, Hornslet, Ebeltoft eller Kolind.

Vi skal turde investere i, at man kan love skolerne er, som de er. Man skal love, at selv om børnetallet er alarmerende i visse områder, så går vi langt for at bevare deres værdier ellers kan man som kommune ikke trække folk til de mindre byer for at bosætte sig.

Vi skal som et minimum prøve, at alle skoler har indtil 7. klasse. Hvordan overbygningen skal være, er en helt anden sag. Her kan man godt begynde at tænke uddannelsesretning. Der er rigtig mange elever som er træt af at
være læseheste.

Jeg har længe tænkt, om man kunne tænke noget arbejde ind i de sidste 3 år i skolen?
Det tager lidt længere tid, men hvis man er skoletræt og hellere vil hamre søm i, svejse eller noget helt andet, så skal vi kombinere det med almindelig undervisning. Så tror jeg, at vi får nogle unge som vil modnes og samtidigt føle sig rigtigt placeret i de sidste år i skolen, i stedet for den tvang som er i dag.

På den måde kan vi udvikle eleven, som gerne vil være ingeniør og som gerne vil læse og have ro til det, og vi kan glæde eleven, som gerne vil bruge sine hænder til tømrer, elektriker eller smed - mens han/hun går i skole - det tager bare lige lidt længere tid.

Det må absolut være frihed.

Stem personligt 21. november 2017. "Find I`et" ."Publiceret 30 October 2017 15:15