Jane Frank Pedersen (forrest tv.) i gul figthertrøje ved dette års Stafet for Livet i Byparken i Rønde. Nu er det slut med formandsjobbet. Foto: Gerda E.M. Christophersen.

Jane Frank Pedersen (forrest tv.) i gul figthertrøje ved dette års Stafet for Livet i Byparken i Rønde. Nu er det slut med formandsjobbet. Foto: Gerda E.M. Christophersen.

Stafet for Livet:

Frontløber takker af

Jane Frank Pedersen stopper efter eget ønske som formand for det succesrige Stafet for Livet arrangement i Byparken i Rønde

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det kommer som en overraskelse, at Stafet for Livet Syddjurs skal have ny formand. Den nuværende, Jane Frank Pedersen, har meddelt Styregruppen bag Stafet for Livet Syddjurs, at hun har valgt at sige stop.
“Jane har været med omkring Stafetten i 11 år, men har nu lyst til at bruge energien på noget andet. Private opgaver, familie og et skrantende helbred skal der tages hensyn til nu, hvor Stafetten hidtil har fyldt det meste at fritiden,” siger næstformand for Stafet for Livet Syddjurs, Ole Leth Nissen.

Hvem der skal afløse Jane Frank Pedersen bliver afgjort på et styregruppemøde mandag 16. oktober.

Slutter på toppen

Stafetten har fyldt meget hos den afgåede formand. Det første år i 2007 var hun fighter i nogle få timer. Året efter var hun tovholder for fighterne. Et job hun varetog indtil 2013.

I 2014 tog hun over som formand efter Ole Egebjerg.

“Hun har bestridt formandsposten på bedste vis ved fire stafetter, hvor den sidste i 2017 blev rekordernes stafet. Økonomisk som deltagermæssigt,” noterer Ole Leth Nissen.

Stafet for Livet Syddjurs er blevet en stafet, som der skeles til fra andre sider. Ofte er der blevet taget kontakt om råd, vejledning og andre gode ideer.

“Stafetten har, mens Jane har været med, været gennem storm, massivt regnvejr, solskin og blæst. Uanset vejret har den gode stemning, der er ved Stafetten, formået at overstråle alle forhindringer,” siger Ole Leth Nissen.

Bud efter hende

En ildsjæl som Jane Frank Pedersen har der altid været bud efter. Hun er taget med på råd fra hovedkontoret i Kræftens Bekæmpelse, hvor hun har haft sæde i det såkaldte Advisory Board, som er et talerør mellem Stafetterne og hovedkontoret. Hun har også været inviteret til Dublin af Relay for Life, det amerikanske cancer society.

“Vi vil i såvel Styregruppe som Tovholdergruppe komme til at savne Janes store arbejde og engagement. Men vi tror Jane har givet os så meget med, at vi vil fighte videre for at lave flere og mindst ligeså gode Stafetter fremover,” lover Ole Leth Nissen.

Publiceret 11 October 2017 17:36