Alexander Weldingh scorede to mål og havde en assist i Hornslet IF’s 4-1 sejr i lokalopgøret mod Østdjurs 91. Arkivfoto

Alexander Weldingh scorede to mål og havde en assist i Hornslet IF’s 4-1 sejr i lokalopgøret mod Østdjurs 91. Arkivfoto

Seriefodbold - Serie 2:

Tre lokale hold i infight omkring nedrykningsstregen

IF Midtdjurs, Hornslet IF og Østdjurs 91 ligger i den tunge ende af tabellen og skal slås med hinanden om at undgå nedrykning i en kreds med lutter Aarhushold

Af
Af Martin Schultz

Med en sejr på 4-1 over Østdjurs 91 fik Hornslet IF omsider lidt bid i banen, da der lørdag var lokalopgør på Trustrup Stadion. Da IF Midtdjurs samtidig med et reservespækket på udebane tabte med 3-0 til Aabyhøj IF, så ser slutspurten i Pulje 18 i Serie 2 til at byde på en infight mellem de tre hold fra Djursland blandt kampene mod de øvrige fem hold fra Aarhus-området.
I lokalopgøret på Trustrup Stadion bragte Alexander Weldingh med to mål, Jesper Prang Josiassen og Mathias Odgaard Jensen Hornslet IF foran med 4-0 inden Morten Bruun med få minutter tilbage reducerede for Østdjurs 91 til slutstillingen 4-1.
Efter lørdagens kampe ligger IF Midtdjurs som nr. 5 med 11 point i ni kampe, mens Hornslet IF kravlede forbi Østdjurs 91 med 9 point for ligeledes ni kampe. Østdjurs 91 ligger nr. 7 og dermed under nedrykningsstregen med 8 point i ti kampe, mens NB 93, Aarhus ligger sidst i tabellen med 6 point for ti kampe.
Med kun fire kampe tilbage for de fleste hold begynder det at stramme sammen for holdene i bunden, for point skal der til for at redde livet i Serie 2.
IF Midtdjurs og Hornslet IF har fem kampe tilbage, fordi de to lokalrivaler møder hinanden søndag 29. oktober på Ryomgård Stadion i den kamp, som blev udsat under septembers voldsomme regnvejr. To dage efter møder de hinanden igen i en aftenkamp på kunstgræsbanen i Hornslet.
Østdjurs 91 skal ud i en alt eller intet kamp lørdag 21. oktober, når holdet på hjemmebane tager imod bundproppen NB 93, Aarhus.

Spillere på tur til Brasilien

IF Midtdjurs lignede ellers længe det bedste bud på et hold fra Djursland, som kunne blande sig i den bedste halvdel i Serie 2, men med kun et point i den målløse kamp mod Østdjurs 91 og siden to nederlag på udebane til to Aarhushold er de røde fra Ryomgård gledet ned i den tunge ende af tabellen.
”Men der en udmærket stemning i truppen. Selv om vi har tabt de sidste par kampe er vi fortrøstningsfulde. Vi skal selv afgøre det her og sikre vores forbliven i Serie 2,” siger holdleder Peter Møller fra IF Midtdjurs efter 3-0 nederlaget til Aabyhøj IF lørdag eftermiddag.
IF Midtdjurs stillede stærkt amputeret til kampen på Aabyhøj Stadion, hvor man måtte trække på marginalspillere som Mads Simonsen, Lasse Janerka, Kushtrim Deskaj og målmanden Nikolaj Brasch som markspiller. Desuden satte træner Jesper Bager sig selv på bænken, men slap dog for at komme i kamp.
Der var afbud fra hele holdets midtbane, hvor Mikkel Fanø døjer med en skade, mens de to unge midtbanespillere Frederik Laursen og Emil Ring Kristensen er på studierejse i Brasilien med Brazil Football linjen, som de går på hos Viden Djurs i Grenaa. Holdets topscorer Ahmad Al-Bahadli måtte melde afbud af private grunde, mens Søren Gribsholt var tilbage efter en skade.
Til gengæld måtte brormand Jeppe Gribsholt udgå midt i 1. halvleg efter et slag på låret, så Mads Simonsen og Lasse Janerka kom til at spille i midterforsvaret, fordi træner Jesper Bager i fraværet af den sædvanlige midtbane havde rykket Jonas ”Joe Hipster” Simonsen og tilbagevendte Søren Gribsholt op på midtbanen.
”Vi har ikke noget at udsætte på indsatsen. Alle mand kæmpede det bedste de havde lært,” forsikrer IF Midtdjurs' holdleder Peter Møller.

IFM kom bagud tidligt i kampen

IF Midtdjurs kom bagud tidligt i kampe, efter at anfører Jonas ”Joe Hipster” Simonsen efter et frispark midt på egen banehalvdel fik et gult kort og blev udvist i ti minutter allerede efter 6 minutters spil.
Hjemmeholdet sendte bolden ind i IF Midtdjurs' felt, hvor bolden efter lidt ping-pong i feltet blev sparket i mål til 1-0 til Åbyhøj IF.
”Det var bestemt ikke planen at komme bagud så tidligt. Men vi var godt med i resten af halvlegen, selvom hjemmeholdet havde overvægten i spillet,” fortæller Peter Møller.
I 2. halvleg scorede hjemmeholdet to gange i det 65. og det 70. minut.
”Derefter begyndte vi at gå død, og havde ikke rigtig nogen chancer. Aabyhøj IF fik et gult kort i det 74. minut, men overtallet holdt ikke længe, for i det 78. minut røg vores egen Søren Gribsholt ud i ti minutter med et gult kort,” siger Peter Møller, som har ros til holdets unge målmand Troels Aude Gudumlund på 17 år, som stod en rigtig god kamp, og til 18-årige Anel Alagic, som sled i det både offensivt og defensivt og løftede hele holdet med sin præstation.
IF Midtdjurs skal på den igen lørdag kl. 16.00, når holdet på hjemmebanen på Ryomgård Stadion tager imod ACFC/AFK fra Brabrand. IF Midtdjurs har revanche til gode efter at have tabt den  første kamp på kunstgræs i Arena Vest i Gellerupparken med 4-2.

Publiceret 11 October 2017 18:08