Malte Larsen er for tredje gang tilbage på Christiansborg. Foto: Folketinget

Malte Larsen er for tredje gang tilbage på Christiansborg. Foto: Folketinget

MF:

Tidligere Norddjurs politiker igen i Folketinget

Malte Larsen, tidligere Norddjurs Kommunalbestyrelse, vikarierer for Jens Joel

Af
Af Lars Norman Thomsen

Folketinget har igen sendt bud efter Malte Larsen, Randers, der ellers har været ude af Folketinget siden 1. juli.
Denne gang som barselsvikar for MF Jens Joel, der holder orlov i oktober og november.
Malte Larsen har en fortid i lokalpolitik i først den tidligere Nørre Djurs Kommune og senere for en kort bemærkning i Norddjurs Kommune. Den farverige politiker lod første gang høre fra sig i den lokalpolitiske andedam, da han blev valgt ind for Nørre Djurs Listen i 1993, men skiftede i 2003 til Socialdemokratiet. Han nåede således at have sæde i Nørre Djurs Kommunalbestyrelse i 13 år.

I de unge år var han medlem af SF og nåede en kortvarig landspolitisk berømmelse, da han stillede op til formandsposten i partiet - uden dog at blive valgt.

Ved Folketingsvalget i juni 2015 scorede han 3.449 personlige stemmer og blev kun overgået i antal personlige stemmer af folketingsmedlemmerne Maja Panduro (S) og Michael Aastrup Jensen (V) i Randers Kommune.
Fra sin tid i Norddjurs Kommunalbestyrelse kender han partifællen Leif Lahn Jensen, Grenaa, der er i gang med sin tredje periode som folketingsmedlem valgt i Djurskredsen.

  • Malte Larsen, født 19. dec. 1968. Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Østjyllands Storkreds
  • Fra 3. okt. 2017 (stedfortræder for Jens Joel), 19. mar. 2016 ­ - 30. jun. 2017 (stedfortræder for Maja Panduro) og 12. nov. 2015 ­ - 18. mar. 2016 (stedfortræder for Kirsten Brosbøl)

Publiceret 11 October 2017 19:17