Ulf Harbo

Ulf Harbo

KV17 - debat Norddjurs:

Enhedslisten er ikke bange for konventionelle danske landmænd

Af Ulf Harbo, Norddjurs Kommunalbestyrelse - kandidat til KV17 for Enhedslisten Norddjurs:

“Randers Sygehus er med 95 procent økologi og flere fastansatte uden et større budget et forbillede for hele lande.

Det skyldes, at den sunde og giftfrie mad de giver deres partierne giver målbar hurtigere healing og hurtigere udskrivning af deres patienter.

2016 blev et rekordår for salg af økologiske fødevarer med en stigning på 15 procent.

Dermed står økologien nu for 9,6 procent af det samlede fødevaresalg.
Økologien er endelig blevet hvermandseje og både detailhandlen og landbruget vækster mange steder med økologien og fødevarer af høj kvalitet som drivkraft.
Men træerne vokser ikke ind i himlen.

Coops medlemsblad samvirke har her i oktober måned haft fokus på de sundhedsmæssige konsekvenser, som pesticider kan have, som en del af en kampagne for mere økologi.

Men det har fået konventionelle danske landmænd til at blive rasende og de har nu opfordre til boykot af dagligvaregiganten Coop, hvilket har fået Coop til at tage deres medlemsblad af hylderne i mange af deres butikker også i Norddjurs.

Jeg er glad for naturen - inklusiv bier og andre insekter - for rent grundvand og ønsker det bedste både for mine kommende børnebørn og deres børnebørn, så jeg hilser Coops fokus på mere økologi og de skadelige virkninger af sprøjtegifte velkommen og håber ikke nogle få magtfulde konventionelle landmænd og deres organisationer får held med at bremse den helt livsnødvendige udvikling henimod mere økologi og færre sprøjtegifte.

Apropos bier så er den bestøvning de yder meget vigtig for alle de planter der er afhængige af bestøvning og der har i mange år været et stadig større problem med massedød blandt bier, som bl.a. skyldes, at tilsyneladende uskadelige landbrugsgifte (pesticider) dræber bierne.

Særligt i en kommune som Norddjurs er det meget kontroversielt at fortælle om de negative konsekvenser som sprøjtegifte har og at arbejde for mere økologi, men i Enhedslisten Norddjurs tør vi godt sige tingene som de er og arbejde for mere økologi og en mere giftfri fremtid for naturen og de kommende generationer.”

Publiceret 11 October 2017 13:53