Inge Dorte Mandrup, formand for Djurs Mad A/S, efterlyser en dato for hvornår bilerne for sidste gang skal ud med mad fra køkkenet i Auning til de mange kunder - både på plejecentre og hjemmeboende. Foto: John Pedersen

Inge Dorte Mandrup, formand for Djurs Mad A/S, efterlyser en dato for hvornår bilerne for sidste gang skal ud med mad fra køkkenet i Auning til de mange kunder - både på plejecentre og hjemmeboende. Foto: John Pedersen

Djurs Mad:

Bestyrelsen vil have dato for lukning

Af
Af John Pedersen

Heller ikke uge 40 bragte en endelig afklaring med lukke-dato for det fælleskommunale selskab Djurs Mad A/S i Auning, som roligt men sikkert mister sine madkunder i Norddjurs og Syddjurs kommuner.
Bestyrelsen for Djurs Mad har bedt de to kommuner, der ejer selskabet, om, at der hurtigst muligt meldes en dato ud for en hurtig nedlukning.
De ansatte på Djurs Mad har forlængst set, at deres arbejdsplads er ved at gøre klar til at lukke ned.Tre af medarbejderne har sagt op og fået nye job. Norddjurs Kommune har netop slået 10 nye job som ernæringassistenter til besættelse op på de seks plejecentre, der skal til at fremstille den varme mad til beboerne fremover.
De nye job er fordelt med fire på plejecenter Violskrænten og Grønnegården, Grenaa, to på Digterparken, Grenaa og et på hvert af plejecentrene Farsøhthus, Allingåbro, Fuglsanggården, Grenaa, Glesborg og Møllehjemmet, Auning.
Der er tale om job på henholdsvis 30 og 32 timer. Frist for at søge de nye job er 19. oktober.

Syv nye job i Syddjurs

Syddjurs Kommune har opslået syv stillinger som ernæringsassistent.
Her fordeler de nye job sig med tre på henholdsvis Rønde Plejecenter og plejeboligerne på Rosengården i Hornslet og et enkelt i plejeboligerne i Frejasvænge i Kolind. For job i begge kommuner gælder, at ansættelse skal ske 1. januar, 1. februar eller snarest herefter
Ansøgningsfrist i Syddjurs er 25. oktober. Timetallet er sat til 30-37 timer.
De to kommuner, der i fællesskab ejer det store, moderne centralkøkken, er begge ved at flytte produktionen af den varme mad hjem ud til de kommunale plejecentre, når det gælder beboerne her.
Hvad angår maden til de hjemmeboende arbejder Norddjurs Kommune på at kunne indgå et samarbejde om levering af køle-vacuum mad med en eller flere kommuner. Her er det angiveligt Favrskov og Randers kommuner, der er i spil.

Djurs Mad kan godt så småt begynde at pakke ned, selv om datoen for lukning endnu ikke er meldt ud af de kommunale ejere af selskabet.

Djurs Mad kan godt så småt begynde at pakke ned, selv om datoen for lukning endnu ikke er meldt ud af de kommunale ejere af selskabet.

Blev ikke meget klogere

Det var endnu engang en meget skuffet formand for Djurs Mad A/S, Inge Dorte Mandrup, der kunne forlade et bestyrelsesmøde uden at være blevet ret meget klogere på hvad der kommer til at ske og ikke mindst, hvornår.
“Vi kan desværre ikke sige ret meget mere end før mødet. Vi rejste fra bestyrelsens side stor kritik af den måde, som processen er kørt, at vi ikke har været involveret, ligesom lederen af Djurs Mad og de dygtige medarbejdere ikke har været hørt eller spurgt på noget tidspunkt”.
Inge Dorte Mandrup undrer sig stadig over, man fra ejernes side ikke har brugt ekspertisen på Djurs Mad, når det blandt andet handler om fremstilling af diætmad i forskellige varianter i en fremadrettet løsning”.
Formanden for Djurs Mad efterlyser også nogle mere præcise tidspunkter for, hvornår plejecentrenes køkkener tager over og hvornår der kommer en ny leverandør til de hjemmeboende kunder.

Publiceret 11 October 2017 07:00