Per Zeidler bliver ikke spidskandidat for Liberal Alliance til LKV17. Han og partiets landsledelse har besluttet at gå hver til sit. Foto: Lars Norman Thomsen

Per Zeidler bliver ikke spidskandidat for Liberal Alliance til LKV17. Han og partiets landsledelse har besluttet at gå hver til sit. Foto: Lars Norman Thomsen

KV17:

Valgbombe i Syddjurs

Per Zeidler stiller ikke op som spidskandidat for Liberal Alliance i Syddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Per Zeidler kommer ikke til at optræde som spidskandidat på Liberal Alliances liste til Kommunalvalget i Syddjurs.
Han og partiets landsledelse anført af formand Leif Mikkelsen er enige om, at han ikke skal optræde på partiets liste hverken til Kommunalvalget i Syddjurs eller til Regionsrådsvalget i Region Midtjylland.
Den nuværende formand for Udvalget for Familie og Institutioner i Syddjurs siger til Lokalavisen, at han ikke ønsker at kommentere, hvad der er sket på nuværende tidspunkt.
Han vil vente til mandag med at tale om sit ikke længere eksisterende forhold til Liberal Alliance.
"Det her er sket efter en gensidig overenskomst Liberal Alliances landsledelse og mig imellem. Andet vil jeg ikke sige på nuværende tidspunbkt," siger Per Zeidler.
Han afviser, at hans farvel har noget at gøre med, at han tog på ferie, mens budgetforhandlingerne blev afsluttet i Syddjurs. Det skabte lidt polemik i dele af pressen.
Per Zeidler skal også meget hurtigt have afklaret sin politiske fremtid, idet tirsdag 3. oktober er deadline for indlevering af lister til Kommunalvalget.
Hvis Per Zeidler vælger at opstille som solist uden for partierne, skal han mandag have samlet 25 stillere, der vil bakke hans kandidatur op.

Formand ryset

Liberal Alliance Djursland har lørdag holdt ekstraordinært bestyrelsesmøde og taget bestik af situationen.
En ny spidskandidat vil blive annonceret indenfor de nærmeste dage, fortæller lokalformand Michael Mylle Vejlstrup, Grenaa.
"Jeg er dybt rystet, og det samme er resten af bestyrelsen. Vi ved ikke, hvorfor Pers afgang kommer nu. Vores landsledelse har kiun fortalt os, at det er sådan, det er, og bedt os om  at tage vores forholdsregler," siger Michael Mylle Vejlstrup.
Hvem der skal være ny spidskandidat i Syddjurs, bliver afklaret i løbet af søndagen.
Valget står mellem to uprøvede kræfter: Mads Færgemann, Ebeltoft og Mathilde Glassow Lauridsen, Rønde.
"De er nu gået i tænkeboks, men begge er klar til at opstille," forsikrer lokalformanden.
Det samme skulle Peter Krog Meyer, Rønde, være. Han forlod tidligere på året Venstre, som han både har opstillet for til kommunalvalg og regionsrådsvalg. Ligesom han har været med på det organisatoriske plan som blandt andet lokalformand i Rønde.
Peter Krog Meyer og Per Zeidler kender hinanden særdeles godt, og det er deres kontakt, som har gjort, at Peter Krog Meyer forleden har meldt sig ind hos Liberal Alliance.

Publiceret 01 October 2017 09:06