Politiske blodsbrødre. Flemming Hansen (forrest) og Per Zeidler. Skilles de nu efter Zeidlers farvel til Liberal Alliance? Foto: Lars Norman Thomsen

Politiske blodsbrødre. Flemming Hansen (forrest) og Per Zeidler. Skilles de nu efter Zeidlers farvel til Liberal Alliance? Foto: Lars Norman Thomsen

KV17:

Per Zeidlers politiske blodsbroder i venteposition

Liberal Alliances andet byrådsmedlem, Flemming Hansen, vil første snakke med sin partifælle face-to-face, før han afgør, om han bliver i partiet

Af
Af Lars Norman Thomsen

1. januar 2013 meddelte byrådsmedlemmerne Per Zeidler og Flemming Hansen, at de forlod Venstre for at blive løsgængere.
Nogle måneder senere blev duoen medlemmer af Liberal Alliance og opstillet for partiet til KV13 i Syddjurs.
Begge scorede stemmer nok ved kommunalvalget i november 2013 til at komme i byrådet.
Per Zeidler og Flemming Hansen har i de seneste snart fem år kørt et tæt politisk parløb, som var planlagt til at skulle stoppe efter denne byrådsperiode, fordi Flemming Hansen ikke genopstiller til KV17 tirsdag 21. november 2017.
Flemming Hansen siger til Lokalavisen, at han er lige så rystet som mange andre i lokalafdelingen over, at Per Zeidler ikke skal være spidskandidat til det kommende kommunalvalg og resten af byrådsperioden nu er løsgænger.
"Per er på ferie og kontaktede mig telefonisk lørdag aften for at fortælle, hvad der var sket. Vi blev enige om at mødes for at snakke mandag formiddag, når han er hjemme igen," siger Flemming Hansen.
Han vil efter snakken med Per Zeidler melde ud, hvad han foretager sig politisk.
"Jeg fortsætter selvfølgelig i byrådet perioden ud, som jeg er valgt til, og som vælgerne forventer, men om det bliver for Liberal Alliance eller som løsgænger, det afgør min snak med Per Zeidler," siger Flemming Hansen.
"Per Zeidler og jeg har et tæt forhold og har fulgtes ad politisk både i Venstre, og senere da vi blev medlem af Liberal Alliance. Derfor vil jeg først snakke med Per, før jeg siger mere."
 

Forstår ingenting

Flemming Hansen har intet bud på, hvorfor det er kommet så vidt, at Liberal Alliances ledelse og Per Zeidler er blevet enige om at skilles.
"Jeg ved det simpelthen ikke, og jeg har opgivet at finde en forklaring. Jeg håber at blive klogere, når jeg har snakket med Per."
Flemming Hansen og andres undren over skilsmissen er til at forstå.
Det er velkendt, at Per Zeidler har et tæt forhold til partitoppen i Liberal Alliance og jævnligt befinder sig på gangene på Christiansborg.
Da økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll forleden besøgte Syddjurs i officiel anledning, var han således på privat besøg til kaffe og kage hos Per Zeidler i Rønde, før han drog videre, så relationerne er tætte.
"Jeg undrer mig, fordi Per jo har arbejdet vildt hårdt for Liberal Alliance både lokalt og på landsplan," siger Flemming Hansen.
Indtil videre er Flemming Hansens beslutning om ikke at genopstille ved KV17 definitiv, bekræfter han. Måske kan face-to-face-samtalen med Per Zeidler ændre på dette?
 

Publiceret 01 October 2017 11:44